Nahif kişi ne demek?

İçindekiler:

  1. Nahif kişi ne demek?
  2. Sesin çok naif ne demek?
  3. Ince fikirli insan ne demek?
  4. Ince düşünen incinir ne demek?
  5. Düşünceli insan ne demek?
  6. Ince düşünen incinir kimin sözü?

Nahif kişi ne demek?

kibar davranan birine, “ne kadar naif” denilir. hâlbuki “naif”; tecrübesi olmayan, acemi, toy, deneyimsiz anlamına gelir. nahif ise ince, hassas, kibar anlamına gelir. yani bir insana sıfat olarak kibar demek için bunu kullanmamız gerekir.

Sesin çok naif ne demek?

Ses olarak birbirine çok benzeyen naif ve nahif kelimelerini Türkçede genelde yanlış kullanıyoruz. ... naif ve nahif, ses olarak birbirine çok yakın kelimelerdir. birbiriyle sıkça karıştırılır. kibar davranan birine, “ne kadar naif” denilir. hâlbuki “naif”; tecrübesi olmayan, acemi, toy, deneyimsiz anlamına gelir.

Ince fikirli insan ne demek?

İnce düşünen insanlar çok çalışkandır. İnce düşünen kişiler, eğlenceye, sosyal aktiviteye çok zaman ayırmazlar, sürekli çalışırlar. Kısa sürede bitirebilecekleri bir işi ayrıntıcı oldukları için uzun sürede bitirirler. Bu yüzden vakitlerinin çoğunu çalışmaya harcarlar."

Ince düşünen incinir ne demek?

İnce düşünmenin yerine alternatif çözümler aramış insanoğlu. Arayışının sonunda dünyayı ve hayatı çok ciddiye aldıklarını fark etmişler daha hafif düşünmüşler. Bundan dolayı ince düşünmenin edebiyattaki karşılığı hafif ya da derin düşünebilme olarak isimlendirilir.

Düşünceli insan ne demek?

Ne demek düşünceli olmak? Düşünmek, “bir sonuca varmak amacıyla bilgileri incelemek, karşılaştırmak ve aradaki ilgilerden yararlanarak düşünce üretmek, zihinsel yetiler oluşturmak, muhakeme etmek”. Diğer tanımlarda ise, “aklından geçirmek, göz önüne getirmek”. “Zihniyle arayıp bulmak”.

Ince düşünen incinir kimin sözü?

İnce düşünen insanlar Hep daha çok incinir. /Osho/ | Özlü sözler, Osho, Güzel söz.