1176 Miryokefalon savaşı sonuçları nelerdir?

İçindekiler:

  1. 1176 Miryokefalon savaşı sonuçları nelerdir?
  2. Miryokefalon Savaşı'nın en önemli sonuçları nelerdir?
  3. 1176 yılında ne oldu?
  4. Miryokefalon savaşı nerede yaşandı?
  5. 1176 Miryokefalon savaşı nerede yapıldı?

1176 Miryokefalon savaşı sonuçları nelerdir?

Miryokefalon Savaşı Sonuçları Nelerdir? 1176 yılında yapılmış olan Miryokefalon Savaşının sonuçları; Türklerin Anadolu topraklarından atılamayacağı ve de Anadolu topraklarının artık kesin olarak Türk yurdu olduğu herkes tarafından anlaşılmıştır.

Miryokefalon Savaşı'nın en önemli sonuçları nelerdir?

Bizans İmparatorluğu 2. Kılıçarslan'a karşı ağır kayıplar vermiştir. Miryokefalon Savaşı en önemli sonucu ise Anadolu'nun Türklerden geri alınamayacağı durumudur. Bu savaştan sonra Anadolu toprakları Türkiye olarak adlandırmaya başlamış, Türklere ait olduğu kesinleşmiştir.

1176 yılında ne oldu?

Miryokefalon (Myriokephalon) Muharebesi (Yurttutan Savaşı) (Türkçe adlandırması: Düzbel Savaşı) Anadolu Selçuklu Sultanı II. Kılıç Arslan ile Bizans imparatoru I. Manuil arasında, Beyşehir Gölü yakınlarında yapılan savaş. Anadolu'da Türk hakimiyetinin kabul edildiği savaştır.

Miryokefalon savaşı nerede yaşandı?

Miryokefalon Savaşı, 'da Miryokefalon Ovası'nda Anadolu Selçuklu ile Bizans arasında gerçekleşmiştir.

1176 Miryokefalon savaşı nerede yapıldı?

Miryokefalon Savaşı, 17 Eylül 1176'da Miryokefalon Ovası'nda Anadolu Selçuklu ile Bizans arasında gerçekleşmiştir. Türkçe adlandırması, “Düzbel Savaşı” olarak kayıtlara geçmiştir. Anadolu Selçuklu Devleti'nin zaferi ile sona ermiştir.