Pire ısırığı olduğunu nasıl anlarız?

İçindekiler:

  1. Pire ısırığı olduğunu nasıl anlarız?
  2. Pire nasıl yok edilir?
  3. Pire ısırıkları için ne iyi gelir?
  4. Sivri sinek hangi kan grubunu ısırmaz?

Pire ısırığı olduğunu nasıl anlarız?

Pireleri erkenden fark etmenin en kısa yolu, küçük dostunuzun hareketlerini gözlemlemektir. Eğer evcil hayvanınız her zamankinden daha çok ve şiddetli kaşınıyorsa, buna ek olarak kaşıdığı yeri ısırıyorsa bu ne yazık ki pire sorunuyla karşı karşıya olduğunuz anlamına gelebilir.

Pire nasıl yok edilir?

Pirelere karşı savaşma konusunda en etkili çözüm hiç kuşkusuz ki evi günde 2-3 kez süpürüp silmektir. Ayrıca temizlik yaptığınız suyun içerisine sirke, çay ağacı yağı, lavanta esansı ya da limon suyu ekleyerek pirelerin evinizden uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Pireler bu kokuları sevmezler.

Pire ısırıkları için ne iyi gelir?

Pire ısırığı tedavisinde öncelikli olarak ısırık olan bölge temiz bir su ya da sabun ile yıkanması gereklidir. Ardından da ısırılan bölgeye bir buz terapisi yapabilir ve ya pamuk ile amonyak uygulanabilir. Pire ısırığına her zaman için kolonya çok iyi gelir ve kaşıntı sonrasında da hissedilen acının azalmasını sağlar.

Sivri sinek hangi kan grubunu ısırmaz?

Japonya'da yapılan bir araştırmaya göre, sivrisineklerin kan grubu 0 olan kişileri ısırma ihtimali, kan grubu A olanları ısırma ihtimalinden iki kat daha yüksek. Araştırmacılar, sivrisineklerin 0 grubu kanı daha "lezzetli" bulduğunu dile getiriyor.