Selam duası nasıl okunur?

İçindekiler:

  1. Selam duası nasıl okunur?
  2. Salat ü selam ne zaman söylenir?
  3. Hangisi Salavata örnek oluşturmaktadır?
  4. Salâvat nedir çeşitleri nelerdir?
  5. Salavatta ne söylenir?

Selam duası nasıl okunur?

Hz. Peygambere (s.a.s.) en kısa şekilde, “Allahümme salli alâ Muhammed” veya “Sallallahü aleyhi ve sellem” ya da “Allahümme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ve bârik ve sellim” diye salât-u selam getirilir.

Salat ü selam ne zaman söylenir?

Salât-ü selam getirmek için belirli bir vakit ve sayı yoktur. Kişi dilediği zaman ve istediği miktarda salât-ü selam getirebilir. Salât-ü selam için besmele çekme zorunluluğu da yoktur.

Hangisi Salavata örnek oluşturmaktadır?

Bu sorunun cevabı ise; "Allahümme salli alâ Muhammed'in ve alâ âli Muhammedin, kemâ salleyte alâ İbrahime ve alâ âli İbrahim, inneke hamîdun mecîd." şeklindedir. Salavatın en kısa şekilde çekilebilecek hali ise; " Allahümme salli alâ Muhammed ve alâ âli Muhammed." şeklinde söylenir.

Salâvat nedir çeşitleri nelerdir?

Salavat getirmein diğer türleri şöyledir;
  • Sallallahü aleyhi ve sellem veya aleyhissalatü vesselam.
  • Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed”
  • “Sallallahü aleyhi ve sellem”
  • “Essalâtü vesselâmü aleyke yâ Rasulallah”

Salavatta ne söylenir?

Salavat kısaca, Allahümme salli ala Muhammed ve ala âli Muhammed şeklinde okunur. Peygamber efendimizin adı anıldığı zaman, aleyhisselam ya da aleyhissalatü vesselam ya da sallallahü aleyhi ve sellem diyerek de Peygamber efendimize dua etmiş oluruz. Yani bu şekilde de Hz. peygambere salevat getirilmiş olur.