Edebiyatta sığ ne demek?

İçindekiler:

  1. Edebiyatta sığ ne demek?
  2. Sığ kelimesinin eş anlamı nedir?
  3. Sığ ve derin eş anlamlı mı?
  4. Sığ kelimesinin eş seslisi nedir?
  5. Sığ zıt anlamı nedir?
  6. Ivedinin zıt anlamlısı nedir?
  7. Unutalım zıt anlamlısı nedir?
  8. Yürek kelimesi eş sesli midir?
  9. Ay eş sesli kelime mi?

Edebiyatta sığ ne demek?

Derinliği az, dibi yüzeyine yakın olan (göl, deniz, akarsu vb.) Örnek: Mercan adaları sığ bir kayalığın etrafını alırlar. S. F. AbasıyanıkAyrıntıya inmeyen, yeterli olmayan, yüzeyde kalan.

Sığ kelimesinin eş anlamı nedir?

Genellikle göl, deniz vb. derinliği için kullanılır. Ayrıca ayrıntıya inmeyen, yeterli olmayan anlamı da vardır. Sığ kelimesinin eş anlamlısı olarak yüzeysel kullanılabilir. Zıt anlamlısı ise derindir.

Sığ ve derin eş anlamlı mı?

Derin kelimesi Türk dil kurumu açısından ele alındığında zıt anlamlısı 'sığ' şeklinde geçmektedir. Aynı biçimde eş anlamlısı ise 'dip ve koyu' gibi anlamlara üzerinden değerlendirilir.

Sığ kelimesinin eş seslisi nedir?

Siğ kelimesi eş sesli bir kelimedir ve 2 tane anlamı vardır. Sığ kelimesinin 1. Anlamını yazacağım; Sığ, sığmak anlamındadır.

Sığ zıt anlamı nedir?

Günlük yaşamda yaygın olarak kullanılan sığ kelimesi, aynı zamanda yine çok fazla değerlendirilen biri zıt anlamlı sözcük üzerinden ele alınıyor. Bu kelime ise 'derin' sözcüğüdür.

Ivedinin zıt anlamlısı nedir?

1. sıfat Hızlı olmayan, ağır, çabuk karşıtı: Yavaş bir yürüyüş.

Unutalım zıt anlamlısı nedir?

Cevap. Cevap:Unutmak Zıt Anlamlısı, Unutmak Zıttı Nedir, Unutmanın Zıt Anlamı Unutmak kelimesinin zıt anlamlısı hatırlamak kelimesidir.

Yürek kelimesi eş sesli midir?

Yürek kelimesi eş sesli bir kelime değildir.

Ay eş sesli kelime mi?

Ay kelimesi de eş sesli bir sözcüktür. Bir anlamı, yılın 12 dilimine bölünmüş otuzar günlük parçasıdır. Bir diğer anlamı ise dünyamızın uydusu olan Ay'dır.