Geriye dönük tazminatlar ne zaman ödenecek?

İçindekiler:

  1. Geriye dönük tazminatlar ne zaman ödenecek?
  2. Bir işyerinden tazminat nasıl alınır?
  3. Kıdem tazminatında gecikme faizi ne kadar olabilir?
  4. Kıdem tazminatı fonu yasası ne zaman yürürlüğe girecek?

Geriye dönük tazminatlar ne zaman ödenecek?

Örneklerle açıklamaya çalışacağım. ile tarihleri arasında işten ayrılan kişiler için yıllık izin ücreti ve kıdem tazminatında zaman aşımı süresi tarihine kadar devam edecek. tarihinde işten ayrılan kişi için zaman aşımı süresi ise tarihinde dolacak. 26 ...

Bir işyerinden tazminat nasıl alınır?

İş Kanunu'na göre kendi isteği ile işten ayrılan çalışanların tazminat hakkı bulunmaz. Ancak yapılan düzenlemeler göre bazı durumlarda da istifa durumunda kıdem tazminatı alınabilir. Eğer çalışan haklı bir sebep göstererek iş yerinden ayrılıyorsa kıdem tazminatını da talep edebilir.

Kıdem tazminatında gecikme faizi ne kadar olabilir?

ÖZET : Kıdem tazminatı gecikme faizi hesaplanırken, Merkez Bankası yazısındaki fesih tarihindeki faiz oranı olarak bildirilen %115-200 oranlarından, %200 esas alınmıştır.

Kıdem tazminatı fonu yasası ne zaman yürürlüğe girecek?

Yeni kıdem tazminatı yasası hakkında son dakika bilgileri geliyor. İstifa eden çalışanın tazminat alıp almayacağı hakkında son durum şu şekilde; yeni kıdem tazminatı sisteminin 'de devreye girmesi planlanıyor. Çalışan işten çıkarıldığında 19 gün kıdem tazminatını alıyor, 11 gün ise fon hesabında tutuluyor.