Hibe almak için ne yapılmalı?

İçindekiler:

  1. Hibe almak için ne yapılmalı?
  2. Devlet hangi sektörlere destek veriyor?
  3. Kosgeb parayı ne zaman ödüyor?
  4. Engellilere hibe Desteği Nasıl Alınır?
  5. Hibe kredi desteği nedir?

Hibe almak için ne yapılmalı?

Devlet hibe (teşvik) kredisi almak için hibe kredi veren devlet kurumlarına başvuruda bulunulması gerekmektedir. İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, KOSGEB, kamu bankaları gibi kurumlardan hibe kredi alınabilmektedir. Hibe kredi başvurusu yapılabilmesi için 18 yaşın doldurulmuş olması gerekmektedir.

Devlet hangi sektörlere destek veriyor?

Ülkenin kalkınabilmesi için bu kadar önemli olan yatırımların artmasını teşvik amaçlı, her yıl milyonlarca lira destek verilmektedir. Destek verilen sektörlere baktığımızda tarım, hayvancılık, turizm, üretim, hizmet, endüstri, ar-ge, yazılım, enerji ve benzerlerini görmekteyiz.

Kosgeb parayı ne zaman ödüyor?

KOSGEB tarafından geri ödemeli destek ödemesinin yapılabilmesi için; destek ödemesinden önce işletmeden destek tutarı kadar teminat alınır.Geri ödemeli destekler, proje süresinin bitiş tarihinden sonra 12 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte geri ödenir.

Engellilere hibe Desteği Nasıl Alınır?

Engelli Hibe Desteği
  1. İŞKUR'a engelli kaydı olmak,
  2. Bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi nedeniyle işgücünün en az % 40'ından yoksun olduğunu “Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları” ile belgelendirebilmek,
  3. 18 yaşını tamamlamış olmak,
Daha fazla öğe...

Hibe kredi desteği nedir?

Hibe desteği, belirli bir projenin giderlerini karşılamak üzere kişi veya kurumlar tarafından geri ödeme şartı olmadan verilen mali ve ayni katkılardır. Bir doğal afetten zarar gören insanlar da hibe alıcısı konumunda olabilirler. Söz konusu ödemelere hibe desteği deniyor.