Istinaf mahkemesi karari bozar mi?

İçindekiler:

  1. Istinaf mahkemesi karari bozar mi?
  2. Istinafta tanık dinlenir mi?
  3. Istinaf reddi ne demek?
  4. Istinaf mahkemesi duruşma yapar mı?
  5. Istinafta yeni delil sunulur mu?
  6. Istinaf mahkemesi tekrar tanık dinler mi?
  7. Istinaf başvurusunun esastan reddi halinde teminat alacaklıya ödenir mi?
  8. Istinaf mahkemesi neden duruşma yapar?
  9. Savcının istinaf süresi kaç gün?
  10. Adli yargı ilk derece mahkemeleri tarafından verilen kararların gerek hukuki gerekse de maddi yönden yeniden denetlenmesine imkan sağlayan kanun yolu nedir?
  11. Istinafta yeni delil ileri sürülebilir mi?

Istinaf mahkemesi karari bozar mi?

İstinaf bir temyiz incelemesi değildir. ... İstinafta yeniden inceleme yapıldığından, ilk derece mahkemesi kararı kaldırılarak yeniden bir karar verilebilir; temyizde ise, hukukî denetim yapıldığından yeni bir karar verilmeyip, alt derece mahkemesinin kararı bozulur veya onanır.

Istinafta tanık dinlenir mi?

Yani, istinaf mahkemesi yerel mahkeme tarafından toplanmamış bir delili toplayabilir, yeniden tanık dinleyebilir veya keşif yapabilir. ... Temyiz incelemesi ise, Yargıtay'ın istinaf mahkemesi tarafından verilen kararı sadece hukuki yönden denetlemesi anlamına gelmektedir.

Istinaf reddi ne demek?

İstinaf başvurusunun dosya üzerinden esastan reddi halinde, yerel mahkeme kararının yerinde olduğu, hükümde herhangi bir hukuka aykırılık olmadığı bölge adliye mahkemesi tarafından tespit edilmiş olur. Böylece ceza davasının istinaf incelemesi aşaması sona erer.

Istinaf mahkemesi duruşma yapar mı?

İstinaf mahkemesi, dosya üzerinden inceleme yapmak yerine duruşma açarak da istinaf incelemesi yapabilir. Duruşmalı inceleme için bir talep olmasına gerek yoktur. ... Çünkü, istinaf mahkemesi duruşmalı inceleme halinde bozma kararı yerine hükmü kaldırarak yeni bir karar verme yetkisine sahiptir.

Istinafta yeni delil sunulur mu?

Buna göre: Kural: İstinaf kanun yoluna başvurularda yeni delil ileri sürülemez. İstisna: ... İlk derece mahkemesinde usulüne uygun şekilde gösterildiği halde incelenmeyen deliller ileri sürebilir.

Istinaf mahkemesi tekrar tanık dinler mi?

İstinaf, hukuki uyuşmazlığın yeniden ele alınmasını sağlayan ilk derece mahkemesi ile temyiz kanun yolu arasında yeni bir kanun yoludur. Örneğin, ilk derece mahkemesi tarafından dinlenmemiş bir tanık istinaf mahkemesi tarafından dinlenerek yeni bir hüküm kurulabilir.

Istinaf başvurusunun esastan reddi halinde teminat alacaklıya ödenir mi?

Bölge adliye mahkemesi, icranın geri bırakılması talebini kabul ederek, incelemesi süresince takip işlemlerinin geri bırakılmasına karar verebilecektir. İİK m.36/VI uyarınca bölge adliye mahkemesinin başvurunun esastan reddine karar vermesi halinde, yatırılan teminatın alacaklıya ödenmesi mümkün olabilecektir.

Istinaf mahkemesi neden duruşma yapar?

İstinaf mahkemesi, ceza davasının hızlı, kesin ve adil bir şekilde çözülmesi için duruşmalı inceleme yapılmasını zorunlu görüyorsa duruşma açarak karar verir. ... Çünkü, istinaf mahkemesi duruşmalı inceleme halinde bozma kararı yerine hükmü kaldırarak yeni bir karar verme yetkisine sahiptir.

Savcının istinaf süresi kaç gün?

(3) Ağır ceza mahkemelerinde bulunan cumhuriyet savcıları, mahkemelerinin yargı çevresi içerisindeki asliye mahkemelerinin hükümlerine karşı, kararın o yer Cumhuriyet başsavcılığına geliş tarihinden itibaren yedi gün içinde istinaf yoluna başvurabilirler.

Adli yargı ilk derece mahkemeleri tarafından verilen kararların gerek hukuki gerekse de maddi yönden yeniden denetlenmesine imkan sağlayan kanun yolu nedir?

itibarıyla Yargıtay ceza dairelerince olay yargılaması yapıla- rak verilen son kararlara karşı başvurulabilecek tek kanun yolu temyiz olarak karşımıza çıkmaktadır.

Istinafta yeni delil ileri sürülebilir mi?

Buna göre: Kural: İstinaf kanun yoluna başvurularda yeni delil ileri sürülemez. İstisna: ... İlk derece mahkemesinde usulüne uygun şekilde gösterildiği halde incelenmeyen deliller ileri sürebilir.