Kocaeli'nin plaka numarası kaç?

İçindekiler:

  1. Kocaeli'nin plaka numarası kaç?
  2. 41 plaka hangi ile ait?
  3. İzmir 35 Nerenin Plakası?
  4. Izmit neden Kocaeli oldu?
  5. 35 il kodu neresi?
  6. 77 Türkiyenin neresi?
  7. İl plaka kodları neye göre belirlenir?
  8. İzmit ile Kocaeli arasındaki fark nedir?

Kocaeli'nin plaka numarası kaç?

Türkiye'de 81 il vardır. Bu illerden hepsinin plaka kodu bulunmaktadır. Bu plaka kodları alfabetik olarak illere verilmiştir. Alfabetik konumundan dolayı Kocaeli ilimizin plaka kodu 41'dir.

41 plaka hangi ile ait?

Plaka – Plaka Kodları – İllerin/Şehirlerin Plaka Kodları
PlakaHangi Şehir
40 Nerenin PlakasıKırşehir
41 Nerenin PlakasıKocaeli
42 Nerenin PlakasıKonya
43 Nerenin PlakasıKütahya
77 satır daha

İzmir 35 Nerenin Plakası?

35 NERENİN PLAKASI? 35 plakası İzmir iline ait bir plaka kodudur. Eğer otomobillerin, kamyonların, arabaların, motosikletlerin ve benzeri araçların arkasındaki plaka 35 ile başlıyorsa bu İzmir'e ait demektir. İzmir'nin plakası 35'dir.

Izmit neden Kocaeli oldu?

Şehir en parlak dönemine Kanuni Sultan Süleyman zamanında ulaştı. ... Kent, 1888 yılında bağımsız sancak oldu ve ismi İzmit olarak değiştirildi. Daha sonra bölgeye fatihi Akçakoca'dan dolayı Akçakoca'nın yurdu manâsına gelen 'KOCAELİ' adı verildi.

35 il kodu neresi?

Ülkemizde yer alan il sayısı 81 tanedir. Bu illerin plaka kodları birbirinden farklıdır. Bu sayede hangi şehrin hangi plakaya sahip olduğu kolayca anlaşılmaktadır. 35 plaka kodunun sahibi ise Ege Bölgesi'nde yer alan kıyı şehrimiz İzmir'dir. 35 plakaya sahip olan İzmir'in 30 adet ilçesi bulunmaktadır.

77 Türkiyenin neresi?

77 il plakası da Yalova iline ait olan bir plaka kodudur. Bu kod ile başlayan araç plakaları Yalova ilinden gelmektedir. Ayrıca Yalova ilçeleri için düzenlenen bazı harf kodları da bulunmaktadır.

İl plaka kodları neye göre belirlenir?

Ülkemizde araç plaka kodları 27.09.1962 tarihinde yayınlanan bir yönetmelik uyarınca, o an için il statüsünde olan yerlerin adlarının alfabetik olarak sıralanması şeklinde düzenlenmiştir. Örneğin; Adana'nın plaka kodu 01, Zonguldak ilinin plaka kodu 67 şeklinde olmuştur.

İzmit ile Kocaeli arasındaki fark nedir?

kocaeli'nin merkezi izmit'te yer alır, ama izmit bir şehirdir, kocaeli ise ildir. türkçede genelde il = şehir anlamı çıkar ama bu duruma istisna bir yerdir kocaeli. çünkü içerisinde gebze ve darıca gibi iki ilçe mevcut. ... kocaeli ise bir şehir değildir; ildir ve idari bir bölgeden ibarettir, kocaeli diye bir şehir yok.