Spiral takmak icin adetli olmak şart mı?

İçindekiler:

  1. Spiral takmak icin adetli olmak şart mı?
  2. Spiral takılırken acı verir mi?
  3. Spiral kaç cm içeri takılır?
  4. Ria nasıl takılır?

Spiral takmak icin adetli olmak şart mı?

Genel olarak adet bitiminde spiral takılması tavsiye edilir. Bu süreç esnasında rahim ağzı daha geniş olacağı için spiral kolayca uygulanabilir. Fakat adet döneminde değilken de gebelik testi ile gebe olmadığı teyit edilen bayanlara da uygulanması mümkündür.

Spiral takılırken acı verir mi?

Spiral takılması son derece basit bir işlemdir ve çoğu kadında yaklaşık olarak kalçadan bir iğne yapıldığı kadar acı olur. İşlemden yarım saat önce bir ağrı kesici alınması ve işlemin daha rahat takılabilirliği nedeniyle kanamanın en yoğun olduğu günlerde yapılması ağrıyı daha da azaltabilir.

Spiral kaç cm içeri takılır?

Farklı şekillerde istenmeyen gebeliklerden korunmak için tercih edilen yöntemler arasında olan spiral, kadınların istedikleri durumlarda uygulanır. Spiral kişilerin hamile kalmalarını engellemek için rahim içine yerleştirilen 2–3 santim boyutlarında T şeklinde olan bir alettir.

Ria nasıl takılır?

Spiral takmak isteyen kadının vajinasına metal veya plastik olan spekulum adında bir alet yerleştirilir. Tenekulum adı verilen bir alet ile rahim ağzı tutulur ve spiral rahmin içine yerleştirilir. Yaklaşık 1-5 dakika arası süren bu işlem, istenildiği zaman iptal edilerek spiral çıkarılabilir.