İbn-i Sina Kimdir?

İçindekiler:

  1. İbn-i Sina Kimdir?
  2. İbn-i Sina kimden etkilenmiştir?
  3. İbn-i Sina kaç yıl yasadi?
  4. İbn-i Sina'nın yaptığı çalışma nedir?
  5. Ibni Sina kimdir ve neler yapmıştır?
  6. İbn-i Sina kimdir hayati kisaca?

İbn-i Sina Kimdir?

Fars tıp adamı, astronom, yazar ve filozof İbn-i Sina,buhara yakınlarındaki Efşene köyünde 980 yılında dünyaya gelmiş ve Hamedan şehrinde 1037 tarihinde vefat etmiştir. Tıp ve felsefe alanına ağırlık verdiği değişik alanlarda 200 kitap yazmıştır. ... Kayda geçen yazıların 150 tanesi felsefe 40 tanesi de tıp üzerinedir.

İbn-i Sina kimden etkilenmiştir?

İbn-i Sina, Kuşyar isimli bir hekimin yanında tıp eğitimi aldı. ... Samanoğulları sarayı kâtiplerinden Abdullah Bin Sina'nın oğlu olan İbn-i Sînâ (Batı'da Avicenna adıyla tanınır), babasından, ünlü Bilgin Natili'den ve İsmâil Zâhid'den ders aldı.

İbn-i Sina kaç yıl yasadi?

Tıbbın Babası İbn-i Sina'nın Kendisi Bile 57 Yıl Yaşamış, Tedavi Ettikleri Kaç Yıl Yaşadı Acaba? / Tıp / Milliyet Blog.

İbn-i Sina'nın yaptığı çalışma nedir?

Ruh sağlığı, biyoloji, alternatif tıp, metafizik ve hastalıkların tedavisi gibi konularda makaleler ve çalışmalar yapan İbn-i Sina, günümüz tıp biliminin temel kaynaklarının oluşmasında ve tıbbın ilerlemesinde önemli rol oynar.

Ibni Sina kimdir ve neler yapmıştır?

İbn-i Sina, tıp, psikoloji, farmakoloji, jeoloji, fizik, astronomi, kimya ve felsefe alanında bir deha ve bilim adamıdır. Aynı zamanda "Avicenna" adıyla ve "El- Kanun" (Canon) kitabıyla tıbba yapmış olduğu büyük katkıdan dolayı tüm dünyaca "Modern Tıbbın Babası" olarak tanınır.

İbn-i Sina kimdir hayati kisaca?

Tıp adamı, astronom, yazar ve filozof İbn-i Sina, Buhara yakınlarındaki Efşene köyünde 980 yılında dünyaya gelmiş ve Hamedan şehrinde 1037 tarihinde vefat etmiştir. Tıp ve felsefe alanına ağırlık verdiği değişik alanlarda 200 kitap yazmıştır. ... Kayda geçen yazıların 150 tanesi felsefe 40 tanesi de tıp üzerinedir.