Spiralin zararı var mı?

İçindekiler:

  1. Spiralin zararı var mı?
  2. Spiral taktırmak ne kadar?
  3. Spiral kalbe zarar verir mi?
  4. Spiral ipi ilişkide hissedilir mı?
  5. Erkek spirali hisseder mi?

Spiralin zararı var mı?

Spiralin çok tipik yan etkileri yoktur. Bazı kadınlarda spiral takıldıktan sonra hafif bir kasık ağrısı meydana gelebilir. Bu kasık ağrısı bir iki ay içerisinde kendiliğinden geçer. Bunun dışında takılan spiralin bakır olması adet kanamasını artırabilir.

Spiral taktırmak ne kadar?

Spiral taktırma fiyatı spiralin türüne göre değişmektedir.Normal spiral taktırma ücreti yaklaşık 250 tl iken,hormonlu spiral taktırma ücreti 7 TL civarındadır.

Spiral kalbe zarar verir mi?

Spiral asla kalbe, beyne veya karın dışında vücudun herhangi başka bir yerine gitmez. Sadece rahim içinde kalır. Nadiren de olsa spiraller bazen rahim duvarından karın boşluğuna doğru gelebilir. Bunun nedeni genellikle yerleştirme sırasındaki bir hatadır.

Spiral ipi ilişkide hissedilir mı?

Spiralin ipleri rahim ağzından hafifçe sarkacak şekilde kesilir. Spiralin iplerinin olması rahimden rahatça çıkarılması için gereklidir. **Spiralin cinsel ilişki esnasında partneri tarafından spiralin hissedilmesi (normalde spiral asla hissedilmez. Eğer hissediliyorsa büyük ihtimalle spiral yerinden kaymıştır).

Erkek spirali hisseder mi?

İlişki sırasında erkek tarafından spirale dokunulduğunun hissedilmesi durumlarında doktora gidilmesi gerekmektedir. Çünkü erkeğin penisi ile spirali hissetmesi spiralin yerinden oynadığı anlamına gelebilmektedir.