Okullarda velilerin hak ve sorumlulukları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Okullarda velilerin hak ve sorumlulukları nelerdir?
  2. Okulda kimler veli olabilir?
  3. Velinin öğretmen seçme hakkı var mıdır?
  4. Öğrenci velisi ne demek?
  5. Okullara veliler girebilir mi?
  6. Okula Veli girebilir mi?
  7. Veli öğretmenden ne bekler?
  8. Veli ve öğrencilerin etik sorumlulukları nelerdir?
  9. Öğrencilerin hak ve özgürlükleri nelerdir?
  10. Vatanını seven öğrencinin sorumlulukları nelerdir?
  11. Veliler için aşı zorunlu mu?

Okullarda velilerin hak ve sorumlulukları nelerdir?

Velilerin hakları Adil ve saygılı davranışlarla karşılanmak. Çocuğuma okul ortamında nitelikli kaynaklar, eğitim ve fırsatlar sunulacağını bilmek. Düzenli aralıklarla okulun işleyişi hakkında bilgilendirilmek. Okul Aile Birliği aracılığı ile okul yönetimine yardımcı olmak ve böylelikle katkıda bulunmak.

Okulda kimler veli olabilir?

Madde 24 — Her öğrencinin bir velisinin olması zorunludur. Anne, baba veya aile büyüklerinden biri veli olur. Ancak gündüzlü, yatılı öğrenciler, okulun bulunduğu yerde oturan, öğrencinin öğrenim ve eğitim durumu ile yakından ilgilenebilecek ve okulca kabul edilebilecek nitelikleri taşıyan bir kişi de veli olabilir.

Velinin öğretmen seçme hakkı var mıdır?

Mevcut yasa. yönetmelik ve diğer mevzuata göre velinin öğretmen seçme; hatta, e-adres'e göre okullara kayıtlar başladıktan sonra okul seçme hakkı (özel okul hariç) dahi yoktur.

Öğrenci velisi ne demek?

Öğrenci velisi öğrencinin; anne, baba veya yasal sorumluluğunu üstlenip eğitimiyle ilgilenen kişidir.

Okullara veliler girebilir mi?

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak birinci önceliğimiz, tüm sağlık önlemlerini alarak okulları açık tutmaktır. Bununla ilgili tüm önlemlerimizi de aldık. ... Şu konuda hiçbir tereddüt yok: Tüm velilerimiz istiyor ki tüm sağlık önlemleri alınarak çocuklarımız okula girebilsin.

Okula Veli girebilir mi?

Hemen şunu belirtelim ki, veliler başta olmak üzere Türkiye genelinde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmuyor. Kurum personeli ve öğrenciler dışındaki kişilerin okula giriş ve çıkışları okul yönetimleri tarafından sınırlandırılacak.

Veli öğretmenden ne bekler?

Her veli, önce dostça ve sevecen bir yaklaşım bekler. Bazen de öğretmenin bütün sevecenliğine, ilgisine rağmen veli, ilgisiz bir tutum içinde uzlaşmaz bir tavır ve davranış sergiler. Böyle durumlarda öğretmen pes etmemeli ve olumlu yaklaşımını sürdürmelidir.

Veli ve öğrencilerin etik sorumlulukları nelerdir?

Çocuğun uyku ve dinlenme saatlerine dikkat etmek, Okulun düzenleyeceği veli eğitim seminerlerine katılmak, Çocuğun yaşına uygun sorumluluklar vermek, Disiplin yönetmeliğini ve veli-öğrenci el kitapçığını dikkatlice okuyup çocuğun, disiplin kurallarına uyması için gerekli önlemleri almak.

Öğrencilerin hak ve özgürlükleri nelerdir?

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının kişilere tanıdığı haklar çerçevesinde her öğrenci temel insan hakları yanı sıra, nitelikli yaşama, bilgiye ulaşma, kendini yetiştirme ve öğrenme hakkına sahiptir.

Vatanını seven öğrencinin sorumlulukları nelerdir?

İnsanlara karşı kibar olmalı, saygılı davranmalıdır. Küçüklerini sevip korumalı, büyüklerine hürmet etmelidir. Ülkesindeki diğer insanları da desteklemek için her zaman örnek davranışlar sergilemelidir. Çalışkanlığı, azmi, sabrı, konuşması, yardımseverliği ile herkese örnek olmalıdır.

Veliler için aşı zorunlu mu?

Herkes lütfen bize destek olsun” dedi. Velilere yönelik aşı ve PCR testi zorunluluğu bulunmuyor. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı genelgede öğrencilerle aynı evde yaşayan yetişkinlerin aşı olması tavsiye edildi.