Öğrencilerin hak ve sorumluluklari nelerdir?

İçindekiler:

  1. Öğrencilerin hak ve sorumluluklari nelerdir?
  2. Öğrencilerin sahip olduğu haklar nelerdir?
  3. Sosyal Bilgiler Temel haklarımız nelerdir?
  4. Isteme hakları nelerdir?
  5. Çevre hakkı ilk olarak hangi belgede dile getirilmiştir?
  6. Çevreye nasıl duyarlı olabiliriz?
  7. Çevreye duyarlı olmak ne demektir?

Öğrencilerin hak ve sorumluluklari nelerdir?

Öğrenci, veli ve çalışanlar arasında her ne sebeple olursa olsun ayrım yapmamak. Eğitim ve öğretim sürecini okul dışına da taşımak sınırlamamak. Öğrencilerin, velilerin ve okul çalışanlarının kendilerini ve fikirlerini ifade edebilecekleri fırsatlar yaratmak. Okulun güvenilir ve temiz olmasını sağlamak.

Öğrencilerin sahip olduğu haklar nelerdir?

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının kişilere tanıdığı haklar çerçevesinde her öğrenci temel insan hakları yanı sıra, nitelikli yaşama, bilgiye ulaşma, kendini yetiştirme ve öğrenme hakkına sahiptir.

Sosyal Bilgiler Temel haklarımız nelerdir?

Bunlar sırasıyla Kişi Hakları, Sosyal ve Ekonomik Haklar, Siyasi Haklardır.
  • Temel Haklarımız.
  • 1- Kişi Hakları:
  • 1.A. Kişi Dokunulmazlığı:
  • 2.A. Özel Yaşamın Gizliliği:
  • 3.A. Konut Dokunulmazlığı:
  • 4.A. Haberleşme Özgürlüğü:
  • 5.A. Düşünce ve İnanç Özgürlüğü:
  • 6.A. Yerleşme ve Seyahat Özgürlüğü
Daha fazla öğe...

Isteme hakları nelerdir?

Bu haklar, bireyi topluma ve devlete karşı koruyan haklardır. Bunlardan farklı olarak bireyin toplumdan ve devletten bazı şeyler ve belli tutumlar istemesini mümkün kılan haklar vardır. Bu yüzden bunlara “isteme hakları” denir.

Çevre hakkı ilk olarak hangi belgede dile getirilmiştir?

Bir insan hakkı olarak ilk kez 1972 yılında Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda yayınlanan Stockholm Bildirgesi'nde somut ifadesini bu- lan çevre hakkı kavramı, 1992 Rio Konferansı'nda ve daha sonraki ulus- lararası belgelerde, ülke anayasalarında ve çevreyle ilgili özel kanunlarda yer almıştır.

Çevreye nasıl duyarlı olabiliriz?

Bilinçli kullanın: Çevreye daha duyarlı yaşamak için evde yapabileceğimiz en önemli şey bilinçli kullanımdır. Evimizde elektrik, su ve kâğıt tüketimini bilinçli bir şekilde yapmalıyız. Evin tüm üyelerini bu konuda uyarmalıyız. Tek bir bireyin bilinçli kullanımının ne kadar faydası olabilir ki diye düşünülmemelidir.

Çevreye duyarlı olmak ne demektir?

Yaşadığımız çevreye saygılı olmak, bize sunulan nimetlerin farkında olmaktır. Çevreye duyarlı olmak, çirkinliklerden, doğaya verilen zararlardan rahatsız olmak bence oldukça önemli. ...