SGK SMS Bilgilendirme Sistemi Nasıl Yapılır?

İçindekiler:

  1. SGK SMS Bilgilendirme Sistemi Nasıl Yapılır?
  2. SGK mesaj bildirimi nasıl yapılır?
  3. SGK bildirim numarası nedir?
  4. 5502 nerenin telefonu?
  5. SGK'dan gelen tebligat Nedir 2021?
  6. SGK Telefon numaramı nasıl değiştirebilirim?
  7. SGK ödeme bildirimi mesajı nedir?
  8. SGK cep telefonu bilgisi beyan ne işe yarar?
  9. 170 nolu telefon neresi?
  10. SGK numarası nerede yazar?
  11. 5502 nedir?
  12. Sigorta prim bildirgesi ne zaman verilir?
  13. Emeklilik işlem mesajı ne demek?
  14. SGK'nın bilgi sistemi nedir?

SGK SMS Bilgilendirme Sistemi Nasıl Yapılır?

Kullanıcıların, SGK web sayfası E-SGK/SMS Bilgilendirme butonu altında yer alan SMS Hizmetleri için Bilgi Giriş ve Güncelleme seçeneğinden giriş yapmaları gerekmektedir. İletişim ve kişisel bilgilerini SGK veri tabanına giriş yapan işveren iştirakçi ve hak sahiplerine hizmet sonuçları SMS ile ücretsiz bildirilecektir.

SGK mesaj bildirimi nasıl yapılır?

SGK SMS Bilgilendirme Kayıt Sistemi Kaydı Nasıl Yapılır?
  1. gov.tr adresine girilerek TC kimlik numarası ve e devlet şifresi ile sisteme giriş yapılır.
  2. Sırası ile E Hizmetler > Sosyal Güvenlik Kurumu > Diğer Hizmetler > SGK Cep Telefon Bilgisi Beyanı seçimleri yapılır.
Daha fazla öğe...

SGK bildirim numarası nedir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz. İletişim merkezimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapmakta ve çözüm üretmektedir.

5502 nerenin telefonu?

SGK, 5502 kısa mesaj uygulaması başlattı ve buraya mesaj atarak ne zaman emekli olacağınızdan tutun, diş protezine kadar her türlü soruyu sorabilirsiniz.

SGK'dan gelen tebligat Nedir 2021?

BORÇTAN KAÇIŞ YOK, SGK 2021'DE SMS'Lİ TEBLİGATA GEÇİYOR Buna göre SGK, işverenin haber vermeden çalışanının maaşını düşürmesinin önüne geçmek için çalışanı SMS ile uyaracak. SGK prim borcunu yatırmaları için vatandaşlara artık klasik tebligat göndermek yerine SMS borcunu tebliğ edecek.

SGK Telefon numaramı nasıl değiştirebilirim?

Eğer SGK cep telefonu güncelleme hizmeti için cep telefonunuz sisteme kayıtlıysa ve siz güncelleme yapmak istiyorsanız, bunun için TC kimlik numaranız ile cep telefonu numaranızı sisteme 'SMS Hizmetleri Bilgi Giriş/ Güncelleme' kısmında yeni numaranızı sisteme ekleyebilirsiniz.

SGK ödeme bildirimi mesajı nedir?

5502'ye kısa mesaj atın. Hangi tarihte, ne kadar prim yatırıldığı ile ilgili bilgi anında ulaşacaktır.

SGK cep telefonu bilgisi beyan ne işe yarar?

SGK hizmetlerini zaman kaybetmeksizin yerine getirmek, vatandaşın mağdur olmasını engellemek, sosyal güvenlik sisteminin işleyişini ve güvenilirliğini, doğruluğunu en üst düzeyde sağlamak ve Kurumun vatandaşa verdiği hizmet sonuçlarının bildirimini kolay ve çabuklaştırmak için geliştirilen bilişim sistemi olup SMS ...

170 nolu telefon neresi?

Çalışma Hayatı İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz. İletişim merkezimiz, T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapmakta ve çözüm üretmektedir.

SGK numarası nerede yazar?

SSK sicil numarası en basit şekilde e-devlet üzerinden öğrenilir. E-devlet kapısından SSK sicil numarası sorgulaması yapılmaktadır. Kişi e-devlet şifresi ve TC kimlik numarası ile birlikte e-devlet portalına giriş yapar. Buna göre sayfanın üst kısmında yer alan 4A Sigortalı Tescil Kaydı bölümüne giriş yapılır.

5502 nedir?

Bu Kanunun amacı, Sosyal Güvenlik Kurumunun kuruluş, teşkilât, görev ve yetkilerine ilişkin usûl ve esasları düzenlemektir.

Sigorta prim bildirgesi ne zaman verilir?

Kuruma ilk defa işyeri bildirgesi veren işyerlerinde, sigortalı çalıştırılmaya başlanılan tarihten itibaren bir ay içinde işe alınacakların sigortalı işe giriş bildirgesi en geç işyerinin tescil tarihinden itibaren bir ay içinde verilmesi gerekmektedir.

Emeklilik işlem mesajı ne demek?

Sosyal Güvenlik Kurumu, kısa mesaj uygulamasına geçiyor. Yeni yıldan itibaren cep telefonlarına, sigortalılığın başladığı, emekli maaşı bağlandığı, evlenme ve cenaze yardımının hesaplara yatırıldığına dair mesajlar gelecek. Bilgilendirme SMS'leri sayesinde vatandaşlar, sosyal güvenlik merkezine gitmekten kurtulacak.

SGK'nın bilgi sistemi nedir?

SGK hizmetlerini zaman kaybetmeksizin yerine getirmek, vatandaşın mağdur olmasını engellemek, sosyal güvenlik sisteminin işleyişini ve güvenilirliğini, doğruluğunu en üst düzeyde sağlamak ve Kurumun vatandaşa verdiği hizmet sonuçlarının bildirimini kolay ve çabuklaştırmak için geliştirilen bilişim sistemi olup SMS ...