İhraç kayıtlı satış fatura üzerine ne yazılır?

İçindekiler:

  1. İhraç kayıtlı satış fatura üzerine ne yazılır?
  2. İhraç kayıtlı satış şartları nelerdir?
  3. İhraç kayıtlı ne demek?
  4. Ihraç kayıtlı mal alıp ihraç kayıtlı satılabilir mi?

İhraç kayıtlı satış fatura üzerine ne yazılır?

KDV Kanunu'nun 11. maddesinin 1-(c) bendi uyarınca yapılan teslimlerde fatura KDV'li olarak kesilmekle beraber faturanın altına; “3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu hükümlerine göre ihraç edilmek şartıyla teslim edildiğinden Katma Değer Vergisi tahsil edilmemiştir” ibaresi yazılır.

İhraç kayıtlı satış şartları nelerdir?

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın bunun için getirdiği bazı kriterler vardır. Sanayi siciline kayıt yaptırmış olmak ve Sanayi Sicil Belgesine sahip olmak ya da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan gıda işletmesi kayıt belgesi, çiftçi kayıt belgesi veya işletme onay belgesinden bir tanesini almış olmak gerekir.

İhraç kayıtlı ne demek?

İhracat; bir ülkede üretilen malın, başka bir ülkeye döviz karşılığı satılarak, ilgili ülkenin gümrük sahasının dışına çıkarılması veya serbest bölgelere intikali şeklinde tanımlanabilir.

Ihraç kayıtlı mal alıp ihraç kayıtlı satılabilir mi?

İhraç kaydıyla teslim edilen malın eklentisi veya ayrılmaz parçası niteliğindeki mallar ile ihraç malı için ambalaj maddesi veya malzemesi olarak kullanılan malların 3065 sayılı Kanun'un (11/1-c) maddesi kapsamında teslimi mümkündür.