Namaz dan sonra ne okunur?

İçindekiler:

  1. Namaz dan sonra ne okunur?
  2. Öğle namazından sonra ne okunur?
  3. Ikindi namazından sonra ne okunur?
  4. İkindi namazından sonra hangi tesbihler çekilir?
  5. İkindi namazından sonra neden Amme okunur?
  6. Namaz bitiminde ne söylenir?
  7. Namaz bittikten sonra nasıl dua yapmalıyız?

Namaz dan sonra ne okunur?

"Farz namazı kıldığınız zaman, her bir farz namazdan sonra on defa: "Lâ ilâhe illellâhu vahdehû lâ şerîke lehü lehül mülkü ve lehül hamdü ve huve alâ kulli şeyin kadîrun." deyiniz. Böyle diyene bir köle azâd etmiş gibi ecir yazılır." (Buhârî, Ezan, 155) buyururlardı. Ya Rabbi, kıldığımız namazları kabul eyle!

Öğle namazından sonra ne okunur?

Öğle namazı O sûre 'İnnâ fetehnâ' sûresidir.”

Ikindi namazından sonra ne okunur?

İkindi namazının farzında ilk olarak niyet edilir ve Allahu Ekber diyerek eller bağlanır. Sonra Subhaneke, ardından Fatiha suresi okunur. Daha sonra Kuran'dan Kafirun suresi okunur. Fakat bu sure bilinmiyorsa Kuran'dan bir sure de okunabilir.

İkindi namazından sonra hangi tesbihler çekilir?

Sonra ise Sübḥânallahi ve'l-ḥamdü lillâhi ve lâ ilâhe illâllahü vallahü ekber ve lâ ḥavle ve lâ ḳuvvete illâ billâhi'l-ʿaliyyi'l-ʿaẓîm.” bu söz denir, Âyete'l-Kürsî söylenir. Ardından da 33 kere sübhanallah, 33 kere elhamdülillah ve 33 kere allahuekber denir.

İkindi namazından sonra neden Amme okunur?

NEBE (AMME) SURESİ FAZİLETLERİ Nebe Suresi, Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in hadisi şerifine göre 'ikindi namazından sonra Nebe Suresini okuyan kimsenin Allah (c.c) kıyamet azabını hafifletir. ' Şeklinde buyurmuştur. Bundan dolayı imkanı ve vakti olanların ikindi namazından sonra okumaları önerilmektedir.

Namaz bitiminde ne söylenir?

NAMAZ SONRASI TESBİH DUASI (TESBİHAT) NASIL YAPILIR? "Allahumme entesselamu ve minkesselam, tebarekte ya zel celali vel ikram."denilir. "Alâ Rasulina salavat" Anlamı: "Peygamberimiz üzerine salavat" (getirin) anlamında söylenir.

Namaz bittikten sonra nasıl dua yapmalıyız?

Namazlardan sonra şöyle dua edilebilir: "Elhamdülillahi Rabbilalemin, Essalatü Vesselamü Ala Resulina, Muhammedin Ve Ala Alihi Ve Sahbihi Ecmain" Türkçe manası şöyledir: "Ya Rabbi! Kıldığımız namazlarıkabul eyle. Ahır ve akıbetimizi hayreyle. Sonnefesimizde kelimei tevhid söylemmeizi nasip eyle.