Kadın kanaması nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Kadın kanaması nasıl olur?
  2. Regl kanaması nasıl olur?
  3. Akıntıdan kan gelmesi neden?
  4. Kahverengi leke adetten sayılır mı?

Kadın kanaması nasıl olur?

Adet kanamalarının ortasında yumurtlama (ovulasyon) meydana gelir. Adetin ikinci aşamasında ise, progesteron hormonunun etkisi ile sekretuar evresi görülmektedir. Bu aşamadan sonra vücuttaki progesteron hormonu seviyelerinin azalması ile kalınlaşan endometrium tabakası dökülerek, kanamayı meydana getirir.

Regl kanaması nasıl olur?

Regl, men ve adet olarak adlandırılan durum; endometrium parçaları beraberinde bir miktar kanın vücut dışına atılması ile gerçekleşir. Adet döngüsünde bir kaç gün içerisinde endometrium yeniden kalınlaşır ve endometriumla beraber dökülen kanama durur, adet sonlanır. Her ay bu adet döngüsü bu süreçle devam eder.

Akıntıdan kan gelmesi neden?

Kahverengi veya kanlı akıntı, özellikle adet dönemi sırasında veya hemen sonrasında meydana geldiğinde genellikle normaldir. Adet döneminin sonunda geç bir boşalma olduğunda kırmızı yerine kahverengi görülebilir. Ayrıca dönemler arasında az miktarda kanlı akıntı yaşanabilir ve buna lekelenme denir.

Kahverengi leke adetten sayılır mı?

İki âdet arasındaki temizlik süresi de 15 günden az olmaz. Adet süresi içinde kanama 3 günün sonunda kesilmiş iki gün sonra yeniden gelmişse kadın yine de adetli sayılır. Kadının adetinin bitmesi için 10 günlük süre içinde akıntının bembeyaz olması gerekir. Pembe, kahverengi lekeler adetten sayılır ve oruç tutulmaz.