Zeytin çelik köklendirme nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Zeytin çelik köklendirme nasıl yapılır?
  2. Evde zeytin fidanı nasıl yetiştirilir?
  3. Zeytin Fidan nasıl dikilir?
  4. Köklendirme hormonu nasıl kullanılır?
  5. Evde zeytin ağacı yetiştirilir mi?
  6. Zeytin ekimi kaç metre arayla dikilir?
  7. Köklendirici olarak ne kullanılır?
  8. Clonex Köklendirici nasıl kullanılır?

Zeytin çelik köklendirme nasıl yapılır?

Çelikler hormona dipten 2-2,5 cm lik kısmı girecek şekilde 5 saniye süre ile batırılır, bir süre alkolün uçması beklenerek sisleme serasındaki köklendirme yastıklarına dikilir. Dikim m-1000 Adet çelik gelecek şekilde ve çeliğinde 3-4 cm' lik kısmı köklendirme ortamına girecek şekilde yapılır.

Evde zeytin fidanı nasıl yetiştirilir?

İşte bilmeniz gereken her şey:
  1. Doğru Tür Ağacı Seçiniz. Tam boy bir zeytin ağacı muhtemelen evde iyi olmayacaktır. ...
  2. Yeterli Güneş Görsün. Saksıda yetişecek olan zeytin ağaçları, doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duyar. ...
  3. Fazla Su Tutmayın. ...
  4. Uygun Toprak ve Yeterli Drenaj Olduğundan Emin Olun. ...
  5. Gübreleyin. ...
  6. Zararlıları Dikkat Edin.

Zeytin Fidan nasıl dikilir?

Toprak dağılmadan naylonu yırtmadan tüplü fidan çukurun ortasına gövdesi düzgün olacak bir şekilde yerleştirilir ve kalan toprak ile etrafı güzelce doldurulur ve sıkıştırılır. Dikim derinliği, fidan toprağından 1-2 parmak daha derinde olabilir. Eğer fidan aşılı ise, aşı yerinin kapanmamasına özen gösterilmelidir.

Köklendirme hormonu nasıl kullanılır?

Kullanım şekillerinden en fazla kullanılanı bitki gövdesi bir bölgeden kesilerek yara oluşturulur. Bu yara üzerine köklendirme hormonu bolca sürülür ve işlem tamamlanmış olur. Diğer bir kullanım şekli ise bitkinin yetiştirildiği toprağa bu maddenin enjekte edilmesidir.

Evde zeytin ağacı yetiştirilir mi?

Zeytin ağacına karşı özel bir ilginiz varsa ve klasik ev çiçeklerinden çok hoşlanmıyorsanız, saksıda yetiştirebileceğiniz zeytin ağaçları evleriniz için oldukça ideal bir tercih olacaktır. ... Fazla Sulama Yapılmamalıdır: Zeytin ağaçları düzenli olarak sulamaya ihtiyaç duymazlar.

Zeytin ekimi kaç metre arayla dikilir?

Ağaçlar arasındaki dikim mesafeleri söz konusu olunca, çoğunlukla 6 X 6 metre olan dikim mesafesi kullanılır. Bu, kare dikim sistemidir ve hektar başına 272 ağaçla sonuçlanır. Toprak çok verimli ise, zeytin ağaçları yoğun dikim mesafelerinde dikilirler ve bu yoğun dikim ağaçların karşılıklı gölgelenmelerine neden olur.

Köklendirici olarak ne kullanılır?

Oksinler (auxins) denen bitki hormonları bitkilerde organların şekil almasında ve hızlı gelişimlerinde rol oynar. Auxin hormonlarını içeren maddelere köklendirme hormonu denir. Farklı farklı oksin türleri var. Bunlardan oluşan özel karışım maddeler köklendirme hormonu adıyla satılır.

Clonex Köklendirici nasıl kullanılır?

Kesilen dokuyu anında mühürler ve bitkilerde enfeksiyon riskini önler. Basitçe kesilen klon dalını clonex kök jeline batırın ve ekim yapılacak saksı, medya veya viyole ekiminizi yapın. 24 derece ve %85 civarında nemli bir ortamda bulundurursanız çok kısa sürede bitkinizin köklendiğini göreceksiniz.