Yüzde şişkinlik hissi neden olur?

İçindekiler:

  1. Yüzde şişkinlik hissi neden olur?
  2. Yüzdeki ödem nasıl tedavi edilir?
  3. Yanağın şişmesi neden olur?
  4. El bileğinde ödem nasıl geçer?

Yüzde şişkinlik hissi neden olur?

Tüy, toz, polen gibi solunan alerjenler ve saman nezlesi yüzde şişlik meydana getirebilir. Cerrahi operasyon sonrası, vücudun iyileşme sürecinde sabahları şiş yüzle uyanmak normaldir. Aspirin, penisilin, sülfonamid ve glukokortikoid içeren ilaçların yan etkileri arasında yüzün şişmesi bulunmaktadır.

Yüzdeki ödem nasıl tedavi edilir?

Düzenli egzersiz ve spor yapmak ödemin atılmasına yardımcı olur. Düzenli uyumak ve vücudun ihtiyacı olan süre kadar dinlendirmek gerekir. Stresten olabildiğince uzak durmak gerekmektedir. Fazla tuz alımı vücutta su tutmaktadır bu yüzden tuz alımını azaltmak ve ihtiyaçtan fazla tuz kullanmamak gerekmektedir.

Yanağın şişmesi neden olur?

Örneğin bir enfeksiyon sadece bir yanakta şişmeye neden olabilir. Yanak ve diş eti şişmesi genellikle diş eti enfeksiyonunu veya diş apsesini gösterir. Örneğin perikoronit, diş etlerinden yalnızca kısmen kırılmış bir dişin çevresinde meydana gelen bir enfeksiyondur ve yanak şişmesine neden olabilir.

El bileğinde ödem nasıl geçer?

Buz Uygulaması: El bilek ağrılarında buz uygulamasının yapılması, ağrının dinmesini sağlayabilir. Bölgede buzun maksimum 15 dakika bekletilmesi gerekir. Ağrı fazlalaşırsa uygulama derhal bırakılmalıdır. Bandaj Sarılabilir: El bileklerindeki ağrıların azaltılması için bir diğer yol, bandaj sarma işlemidir.