Antalya en soğuk kaç derece?

İçindekiler:

  1. Antalya en soğuk kaç derece?
  2. Antalya'da nem kaç derece?
  3. Antalya gölgede kaç derece?
  4. Ekimde Antalya kaç derece?
  5. En fazla nem hangi ilde?
  6. Antalyada yazın hava nasıl olur?
  7. Antalya yazın kaç derece oluyor?
  8. Antalyanın kışı nasıl geçer?
  9. Antalya en fazla kaç derece oldu?
  10. En yüksek hava sıcaklığı kaç derece?
  11. Ekimde Antalya sıcak olur mu?
  12. Ekim ayında denize girilir mi?
  13. Buharlaşmanın en fazla olduğu yer neresidir?
  14. Eylülde Antalyada hava nasıl olur?
  15. Antalya yazın en yüksek kaç derece?
  16. Muğla yazın kaç derece?
  17. Antalya'da mevsimler nasıl geçer?
  18. Ekim ayinda antalyada ne giyilir?

Antalya en soğuk kaç derece?

Antalya'da etkili olan soğuk hava tarihinde eksi 4.5 derece ile kırılan soğuk rekorunu geçti. 26 Ocak gecesi Aksu'da toprak sıcaklığı eksi 5'i görerek yeni bir rekora imza attı.

Antalya'da nem kaç derece?

SAATLİK TAHMİN
SaatSıcaklık (°C)Nem (%)
Çarşamba21.00 - 24.002473
Perşembe24.00 - 03.002259
Perşembe03.00 - 06.002453
Perşembe06.00 - 09.002642
5 satır daha

Antalya gölgede kaç derece?

Antalya'da hava sıcaklığı gölgede 38, açık alanda ise 60 dereceye ulaşıyor. Yaz aylarının en sıcak günlerini geçiren Antalya'da vatandaşlar, serinlemek için Konyaaltı ve Lara Plajı ile kent merkezindeki su parklarına akın ediyor.

Ekimde Antalya kaç derece?

Antalya Ekim ayı içerisinde 25°C ile 30°C dolaylarında bir sıcaklığı vardır. Hava durumu ise coğunlukla güneşli ve sıcak olmakla beraber bazı günler hafif yagıslı olabilmektedir.

En fazla nem hangi ilde?

Bağıl nemin en fazla olduğu yer denize yakın olan yerler olarak bilinir. Sıcaklığa bağlı olan yerlerde enlem nedeniyle bağıl nem düşüklüğü görülür. Fazla olması ise en fazla Karadeniz Bölgesi olarak bilinir. İl olarak incelendiğinde ise Rize olarak bilinir.

Antalyada yazın hava nasıl olur?

29.3 °C sıcaklıkla Temmuz yılın en sıcak ayıdır. Ocak ayında ortalama sıcaklık 7.7 °C olup yılın en düşük ortalamasıdır.

Antalya yazın kaç derece oluyor?

Sıcaklık grafiği Antalya 29.3 °C sıcaklıkla Temmuz yılın en sıcak ayıdır. Ocak ayında ortalama sıcaklık 7.7 °C olup yılın en düşük ortalamasıdır.

Antalyanın kışı nasıl geçer?

Bu arada “Antalya'da kışın hava nasıldır?” sorusunu da şöyle cevaplayalım: Antalya'da kış mevsimi genellikle yağmurlu geçer. Diğer iller kadar soğuk olmasa da yine de sert rüzgârlar Antalya'da görülebiliyor. Değişken bir havası olması nedeniyle Antalya'ya tatile giderken valizinize kalın giysiler koymanızda fayda var.

Antalya en fazla kaç derece oldu?

1929 yılından itibaren ölçüm yapılan Antalya'da dün yani 1 Temmuz günü hava sıcaklığı 45.4 derece olarak ölçüldü. 45,4 derece olarak ölçülen sıcaklık, 88 yıldır yapılan ölçümlerde rekor oldu.

En yüksek hava sıcaklığı kaç derece?

Dünya
Ölçülen DeğerDeğerÖlçüldüğü Yer
En Yüksek Sıcaklık56,7 °CGreenland Ranch (Death Valley), California, USA
En Düşük Sıcaklık-89.2°CVostok-Antarktika
En Yüksek Yıllık Ortalama Sıcaklık34.4°CDallo-Etyopya
En Düşük Yıllık Ortalama Sıcaklık-56.7°CPlateau-Antarktika
2 satır daha

Ekimde Antalya sıcak olur mu?

Antalya'daki sezonluk otellerin, restoranların ve plaj kulüplerinin çoğu bu ay sonunda kapanır. Genellikle ekim ayının gündüzleri oldukça ılık geçer, geceleri ise serindir.

Ekim ayında denize girilir mi?

karadeniz ve marmara bölgeleri için yılın denize girilebilecek son ayıdır. güneşli ve sakin bir havada, kimselerin olmadığı plajda senenin son deniz keyfini yaşamanın tadı başkadır. ekim ayının sonlarına doğru su iyice soğuyacağı için söz konusu ayın ilk günleri tercih edilmelidir.

Buharlaşmanın en fazla olduğu yer neresidir?

Denizler, göller, akarsular, nemli topraklar, karla örtülü veya buzla kaplı yüzeyler, ormanlar, bitki örtüsüne sahip araziler üzerinde devamlı buharlaşma meydana gelmektedir. Küresel ölçekte buharlaşan su miktarı ile dünya yüzeyine yağış olarak dönen su miktarı yaklaşık olarak eşittir.

Eylülde Antalyada hava nasıl olur?

Eylül ayında Antalya'da yağmura yakalanma riskiniz yaz aylarına göre çok daha yüksek. Bu ay da en yüksek sıcaklık 31 derece iken en düşük sıcaklık ise 19 derecedir. Ancak yaz mevsimine göre güneşlenme süresi de düşer. Ortalama güneşlenme süreci yaklaşık 9 saattir.

Antalya yazın en yüksek kaç derece?

1929 yılından itibaren ölçüm yapılan Antalya'da dün yani 1 Temmuz günü hava sıcaklığı 45.4 derece olarak ölçüldü. 45,4 derece olarak ölçülen sıcaklık, 88 yıldır yapılan ölçümlerde rekor oldu.

Muğla yazın kaç derece?

Sıcaklık grafiği Muğla 26.0 °C sıcaklıkla Temmuz yılın en sıcak ayıdır. Ocak ayında ortalama sıcaklık 3.9 °C olup yılın en düşük ortalamasıdır.

Antalya'da mevsimler nasıl geçer?

Antalya bölgesi Akdeniz iklimi kuşağında yer almaktadır. Yazları sıcak kurak ve nemli kışları genelde yağışlı geçmektedir. Yaz aylarında sıcaklık 28 ile 40 derece olarak ölçülebilir. Kış aylarında sıcaklık derecesi 10 ile 20 derece olarak ortalama ölçülmüştür.

Ekim ayinda antalyada ne giyilir?

Genellikle ekim ayının gündüzleri oldukça ılık geçer, geceleri ise serindir. Bu aya en uygun kıyafetler kot pantolon, hafif bir kazak ve bir ceket olarak sınıflayabiliriz.