Internet üzerinden üniversite kaydı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Internet üzerinden üniversite kaydı nasıl yapılır?
  2. Üniversite kaydı için neler gereklidir?
  3. Üniversite geçici kayıt nedir?
  4. Üniversite kaydı için e devlet şifresi gerekli mi?
  5. Geçici mezuniyet belgesi ile üniversiteye kayıt olur mu?
  6. Geçici kayıt nedir?

Internet üzerinden üniversite kaydı nasıl yapılır?

Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınacak. Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.

Üniversite kaydı için neler gereklidir?

ÜNİVERSİTEYE KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER VE EVRAKLAR 2021 -Adayın YKS tercih sonuç belgesinin internet çıktısı. -Nüfus cüzdan fotokopisi. -Askerlik durum belgesi. (Erkek adayların askerlik durumları MSB aracılığıyla sorgulanacaktır. İhtiyaç duyulduğu takdirde kayıt esnasında askerlik durum belgesi istenilecektir.

Üniversite geçici kayıt nedir?

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır.

Üniversite kaydı için e devlet şifresi gerekli mi?

Öğrencilerin elektronik olarak kayıt yapmaları için e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekmektedir. e-Devlet sistemine girişler T.C. kimlik numarası ve şifre ile gerçekleştirilir. e-Devlet şifresi bulunmayan öğrenciler en yakın PTT üzerinden şifre edinebilir.

Geçici mezuniyet belgesi ile üniversiteye kayıt olur mu?

Açık Öğretim Lisesine kayıtlı mezun olabilecek her öğrenci üniversite sınavlarına başvurabilir. Geçici Mezuniyet Belgesi (Çıkma Belgesi) ile Üniversiteye kayıt yaptırabilir miyim? Geçici Mezuniyet Belgesi ile Üniversiteye kayıt yaptırabilirsiniz. Bu belgelerin 6 ay geçerlilik süresi vardır.

Geçici kayıt nedir?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtlarının yapılacağını duyurdu.