Hipoglisemi ne yiyemez?

İçindekiler:

  1. Hipoglisemi ne yiyemez?
  2. Kan şekeri düşüklüğüne ne iyi gelir?
  3. Kan şekeri düşüklüğü nelere yol açar?
  4. Reaktif hipoglisemi tehlikeli midir?
  5. Reaktif Hipoglisemi tedavi edilmezse ne olur?
  6. Hipoglisemi ilaçla tedavi edilebilir mi?
  7. Hipoglisemi olanlar ne yemeli?

Hipoglisemi ne yiyemez?

1. Beyaz ekmek, patates püresi, pizza, beyaz pirinç pilavı, tatlılar, özellikle unlu, şekerli, tatlılar ya hiç yenmemeli ya da çok az tüketilmeli. 2. Kahve, çay gibi kafeinden zengin içecekleri ölçülü tüketmeli, meşrubatlar, soğuk kutu çaylar, hazır meyve suları ve kolalı içeceklerden vazgeçilmeli.

Kan şekeri düşüklüğüne ne iyi gelir?

Reaktif hipogliseminin önüne geçebilmek için, kan şekerini hızla yükseltip düşüren şekerli besinlerden (abur cuburlar, tatlılar, meyve suları, beyaz ekmek, pirinç, makarna ve bazı meyveler) uzak durmak gerekiyor. Tedavide ara öğünlü ve düşük glisemik indeksli beslenme yeterli olmazsa bazen ilaç tedavisi gerekebiliyor.

Kan şekeri düşüklüğü nelere yol açar?

Baş ve karın ağrısı, solukluk, bulanık görmeye başlama, konuşma zorluğu, uyuşukluk, terleme, taşikardi (kalp atım hızının artması) orta şiddetteki hipoglisemiye işaret ederken, ağır hipoglisemide şeker düzeyi 50 mg/dl'nin çok daha altına düşer ve beynin şekersiz kalması sonucunda bilinç kaybı oluşabilir.

Reaktif hipoglisemi tehlikeli midir?

Hipoglisemi tedavisine geç kalınması bilinç kaybı ve hatta ölüme neden olabilir. Sinsi ve kontrol edilemez bir hastalık olması nedeniyle tehlikelidir ve her an tetikte olunması gerekir. Düzenli beslenme ve minimum şeker tüketimi ile hipogliseminin önüne geçebilir.

Reaktif Hipoglisemi tedavi edilmezse ne olur?

Ama belirtiler ne olursa olsun ağır bir hipoglisemi durumu eğer süratle tedavi edilmezse önce uyku eğilimine, sonra da komaya kadar gidebilen bilinç kaybına yol açıyor ki bu son duruma “hipoglisemi koması” diyoruz.

Hipoglisemi ilaçla tedavi edilebilir mi?

semi sadece ilaçla tedavi edilemez. Yaşam tarzının da değiştirilmesi, özellikle beslenme modelinin hipoglisemi kurallarına göre yeniden düzenlenmesi zorunludur.

Hipoglisemi olanlar ne yemeli?

Günlük beslenmenizde sebze, ceviz ve badem gibi sağlıklı kuruyemişler, zeytinyağı ve yağsız balık gibi yiyeceklere yer vermelisiniz.