KKTC bir ucundan bir ucu kac km?

İçindekiler:

  1. KKTC bir ucundan bir ucu kac km?
  2. Kıbrıs Rum kesimine vize nasıl alınır?
  3. Larnaka Rum kesiminde mi?
  4. Kıbrıs Müslüman mı?
  5. Kıbrıs'ta en fazla kaç gün kalınır?
  6. Alaşya neresi?
  7. KKTC kaç kilometrekare?

KKTC bir ucundan bir ucu kac km?

Kıbrıs Adası'nın yüzölçümü, 9251 km²'dir ve Kuzey Kıbrıs bu alanın 1/3'ünü kaplamaktadır. Kıbrıs'ın doğu-batı ucu arasındaki mesafe 242 km ve genişliği ise, güney-kuzey arasındaki mesafe 64 km'dir. Küçük bir bütçe ile güzel bir araba kiralayabilir, adayı bir uçtan bir uca kendi temponuzda gezebilirsiniz.

Kıbrıs Rum kesimine vize nasıl alınır?

Hizmet pasaport (Gri Pasaport) sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Kıbrıs Rum Kesimi seyahatlerinde vizeye tabidir. Vatandaşlarımız vizelerini Güney Kıbrıs'ın Atina Büyükelçiliğinden temin edebilirler.

Larnaka Rum kesiminde mi?

Larnaka'da Gezilecek Yerler Kıbrıs adasının güneydoğusunda konumlanan Larnaka, adanın en turistik şehirlerinden biri. Günümüzde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) sınırlarında bulunan şehir, kendi ismiyle anılan körfezin kıyısında kurulu önemli bir ticaret limanına da sahip.

Kıbrıs Müslüman mı?

2014 sayımına göre 313.626 kişilik nüfusa sahip olan Kuzey Kıbrıs'ta nüfusun yaklaşık yüzde 99'u Müslüman'dır. Ayrıca Ortodokslar ve Katolikler de bulunmaktadır. Din hizmetinde çalışanların büyük çoğunluğu Türkiye'den gitmektedir.

Kıbrıs'ta en fazla kaç gün kalınır?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine Gitmek İçin Gerekli Evraklar KKTC'ye seyahate etmeyi planlayan Türk vatandaşlarının Kuzey Kıbrıs'ta kalabilme süresi 3 ay yani 90 gündür. 90 günü aşan bir seyahat planı yapan Türk Vatandaşlarının Umuma mahsus (Bordo) Pasaporta sahip ise pasaport tarihlerinin seyahat bitim tarihinden ...

Alaşya neresi?

Türkçe'de Kıbrıs, Arapça'da Kubrus (Kubruş), Batı ülkelerinde Cyprus, Cypre, Chypre, Gipros ve Cypern olarak isimlendirilmiştir. Hitit kaynaklarında Alaşya diye geçmektedir.

KKTC kaç kilometrekare?

3.354 km² Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti/Alan