Ayak kaval kemiği neresi?

İçindekiler:

  1. Ayak kaval kemiği neresi?
  2. Kaval kemiği ne demek?
  3. Ayak kaval kemiği ağrısı nasıl geçer?
  4. Kaval kemiği neden ağrır?
  5. Dış uyluk ağrısı nasıl geçer?

Ayak kaval kemiği neresi?

Kaval kemiği (Tibia), ayak bileği ile diz arasında bulunan iki kemikten biridir. Oldukça dayanıklı olan bu kemik ile ağırlığımızın büyük bir kısmını taşıyabilmekteyiz. Bacağın alt kısmında yer alan kaval kemiği ağrıları ve kırılmaları röntgen ile kolayca belirlenebilmektedir.

Kaval kemiği ne demek?

Kaval kemiği, alt bacağın ön kısmında bulunan tibia adlı kemiğin halk dilindeki adıdır. Dizden ayak bileğine kadar uzanan bu kemik boyunca görülen ağrılar kaval kemiği ağrısı olarak tanımlanır.

Ayak kaval kemiği ağrısı nasıl geçer?

Ağır tempolu antrenmanlar sonrasında görülen kaval kemiği ağrısı, genellikle 2-3 günlük bir istirahatten sonra kendiliğinden geçer. Ancak, ağrıyan bölgeye buz uygulanması veya masaj yapılması gibi evde uygulanabilecek basit yöntemlerle kaval kemiği ağrısının geçmediği durumlarda mutlaka doktora başvurmak gerekir.

Kaval kemiği neden ağrır?

Kaval kemiğinde meydana gelen ağrılar her zaman hastalık kaynaklı değildir. Uzun süreli koşularda kemiğe fazla yük vermek, egzersiz sonrası kas yorgunluğu ya da aşırı ilaç kullanımı da kaval kemiğindeki ağrıyı tetiklemektedir. Bu ağrılar çoğu zaman elle kemik üzerine baskı uygulandığında ortaya çıkmaktadır.

Dış uyluk ağrısı nasıl geçer?

Ağrının hafifletilmesi ve ortadan kaldırılması için genellikle parasetamol, non-steroid antiinflamatuar ilaçlar gibi ağrı kesiciler önerilmektedir. Bunların yanı sıra uyluk kemiği ağrılarında istirahat önerilmektedir. İstirahatin yanı sıra bazı egzersiz uygulamalar da doktorlar tarafından önerilmektedir.