Ironik ne anlama gelmektedir?

İçindekiler:

  1. Ironik ne anlama gelmektedir?
  2. Haricinde ne demek TDK?
  3. Neden ironi yapılır?
  4. Edebiyatta ironik ne anlama gelir?
  5. Kastım ne demek TDK?
  6. Harici etken ne demek?
  7. İroni nerelerde kullanılır?
  8. Postiş yöntemi nedir edebiyat?
  9. Dizide kast ne demek?
  10. Türkçe kast ne demek?
  11. Harici kullanmak ne demek?
  12. İroni alay tekniği nedir?

Ironik ne anlama gelmektedir?

Türk Dil Kurumu'nda yer alan tanımında olduğu gibi bir sözün tersini kastederek onunla alay etmek ironidir. Örneğin iş yerine gelmek için oldukça özenmiş, saçlarını taramış, kıyafetlerini ütülemiş birine” Bugün çok kötü gözüküyorsun” demek durumu sözel ironi ile anlatmaktadır.

Haricinde ne demek TDK?

a. (ha:riç) 1. Dış, dışarı: “Bu kitapların haricinde herhangi bir menfaat ummak, seraptan su ummak gibi olur.” -N. F.

Neden ironi yapılır?

İroni, söylenenin tam tersinin kastedildiği ifadedir. Söylenen söz ya da yapılan eylem, ciddi görünmekle birlikte, tamamen karşıt söz ya da eyleme dikkat çekerek durumu bir çelişki noktasına taşımamak ister. Böylelikle, söylenmek istenen şeye daha fazla dikkat çekilmiş olur.

Edebiyatta ironik ne anlama gelir?

Edebiyatta ve edebiyat incelemelerinde en sık kullanılan, ama tam anlamı konusunda soru işaretleri bulunan kavramlardan bir tanesi “ironi” kavramıdır. Örneğin, TDK ironi kavramının ilk anlamı olarak “Gülmece”yi, ikinci anlamı olarak ise “sözün tersini kastederek kişiyle veya olayla alay etme” tanımlarını sunar.

Kastım ne demek TDK?

Kastım ne demek TDK? deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Ona karşı kötülük etmek, zarar verme isteği beslemek.

Harici etken ne demek?

Harici etken nedir? Bir modelde önceden belirlenmiş, veri olarak alınan herhangi bir etken.

İroni nerelerde kullanılır?

İroni kelimesi daha çok dalga amaçlı kullanılmaktadır. Hemen hemen günlük hayatımızın her parçasında bu kelime kullanılabilir. İş yerlerinde, okulda, tiyatroda, kitaplarda vb. tüm yerlerde ironi kavramı geçebilir ve kullanılabilir.

Postiş yöntemi nedir edebiyat?

Pastiş; bir yazarın dil ve anlatım özelliklerine, düşüncelerine öykünme, o yolda yazma. Pastişte amaç, genellikle öykünen yazarı ya da bir yapıtını alaya almaktır. Divan edebiyatındaki nazireler pastiş sayılamaz. Tehziller de, tutulan yol aynı olmakla birlikte, daha çok yergi alanına girer.

Dizide kast ne demek?

Cast bir yapımda kamera önünde rol alan oyunculardır. Cast ajansları ise bu modelleri ekrana sunan ve alternatif oyuncu bulan şirketlerdir. Bu ajanslar, elinde bulunan oyuncuları çeşitli projeler için hazırda tutarlar.

Türkçe kast ne demek?

Kast kelimesi Türkçe'de "Hint toplumunu oluşturan dört sınıfın her biri, sınıf, zümre" anlamına gelir.

Harici kullanmak ne demek?

Dıştan, dışarıdan manalarına gelir. Krem ve merhem, fitil vb. ilaçların üzerinde "haricen kullanılır" yazar. Bu ilacın ağızdan alınmaması gerektiğini dışardan kullanılacağını belirten bir uyarıdır.

İroni alay tekniği nedir?

İRONİ (ALAY): 1-Yunanca eironeia'dan gelir ve “inceden inceye alay etme” demektir. 2-Biriyle ya da bir olayla alay. 3-(Tiyatro terimi olarak) Etkiyi arttırmak için bir şeyin tersini söyleyerek alay etme.