Evlilik protokolü nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Evlilik protokolü nasıl yapılır?
  2. Evlilik sözleşmesi ne zaman yapılır?
  3. Evlilik sözleşme midir?
  4. Evlilik sözleşmesi sonradan yapılır mı?
  5. Evlilik sözleşmesi iptal olur mu?
  6. Bosanirken mirastan kalan mal ne olur?
  7. Evlilik sözleşmesi hukuki mi?

Evlilik protokolü nasıl yapılır?

Evlilik sözleşmesi öncelikle yazılı olarak yapılmalıdır. Evlilik sözleşmesi hazırlanarak notere gidilir. Noter tarafından sözleşme onaylanır. Resmi nikah anında yapılan evlilik sözleşmesi nikah memuru tarafından onaylandığında ayrıca noter onayı gerekmeyecektir.

Evlilik sözleşmesi ne zaman yapılır?

Evlilik sözleşmesi ne zaman yapılır? Evlilik sözleşmesinin evlilikten önce, evlenme anında ve evlilik sonrasında yapılabilmesi mümkündür. Evlilik başvurusu sırasında yapılan evlilik sözleşmesi evlilik tarihinden, evlilik süresince noterde yapılan evlilik sözleşmesi ise noterde yapıldığı tarihten itibaren geçerlidir.

Evlilik sözleşme midir?

Hukukumuzda evlilik sözleşmesi diye bir şey yoktur. Bizim hukukumuzda 4221 Sayılı yeni Türk Medeni Kanunu'nun yürürlüğe girdiği yılına kadar yapılan evliliklerin tümü yasal mal rejimi olan mal ayrılığı rejimine tabi idi.

Evlilik sözleşmesi sonradan yapılır mı?

Evlilik sözleşmesi eşler tarafından evlenmeden önce yazılı olarak resmi memur (nikah memuru) tarafından onaylanması şeklinde yapılabilir. Evlilik sözleşmesi ayrıca evlendikten sonra da yazılı bir şekilde eşler arasında rızaen düzenlenmesi şartı ile noter onayıyla da yapılabilmektedir.

Evlilik sözleşmesi iptal olur mu?

Evlilik Sözleşmesi Ne Zamana Kadar Geçerlidir? Evlilik sözleşmesi eşler tarafından ya da eşlerden birinin başvurusu üzerine mahkeme tarafından kaldırılıncaya, değiştirilinceye; evliliğin iptal ile; evliliğin boşanma ya da ölüm ile sona ermesine kadar geçerliliğini korur.

Bosanirken mirastan kalan mal ne olur?

Miras Kalan Mallar Boşanmada Mal Paylaşımına Dahil Midir ? Evlilik sırasında eşlerden birine kalan miras, kendisine miras kalan eşin kişisel malı olur. Yani boşanma halinde, diğer eş mal paylaşımı sırasında miras kalan mal üzerinde hiçbir hak talep edemez.

Evlilik sözleşmesi hukuki mi?

Sonuç olarak: hukukumuzda “evlilik sözleşmesi” şeklinde bir sözleşme türü olmadığı gibi, adına evlenme sözleşmesi denilse dahi yapılan yukarıda örneklerini verdiğimiz şartlar içeren sözleşmeler kesin olarak hükümsüzdür. Yani hiçbir hukuksal sonuç doğurmaz.