Spiral kaymasının yan etkileri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Spiral kaymasının yan etkileri nelerdir?
  2. Spiral kendi kendine düşer mi?
  3. Spiral enfeksiyon yapar mı?
  4. Kadınlarda spiral ne zaman çıkarılır?
  5. Kadın hastalığından karın şişer mi?
  6. Spiralin ipi kopar mı?
  7. Spiralin ipi elle hissedilir mi?
  8. Spiral çıkarıldıktan sonra hamile kalınır mı?

Spiral kaymasının yan etkileri nelerdir?

Spiralin kayması halinde kişinin fark edebileceği belirtiler, cinsel ilişki sırasında küçük çaplı yaralanmalar ve adet dönemleri dışındaki ara günlerde lekelenme tarzında kanamalarla ortaya çıkmaktadır.

Spiral kendi kendine düşer mi?

RİA'ların %10'u ilk yıl içerisinde kendiliğinden düşer ve kadınların yaklaşık %15'i bir yıllık süre içerisinde herhangi bir nedenle RİA'nın çıkarılmasını talep ederler. Çıkarılma talebi en sık RİA'ların adet kanaması esnasında ağrı yapması nedeniyledir.

Spiral enfeksiyon yapar mı?

Bu nedenle RİA kullanan kadınlar spiralin takılmasını izleyen ilk 3-4 ay içinde pelvik enfeksiyonlara karşı daha büyük risk altındadırlar. Bu dönemden sonra hem kadın hem de erkek tek eşli hayata devam ettikleri taktirde enfeksiyon riskinde fazladan bir artış izlenmez.

Kadınlarda spiral ne zaman çıkarılır?

Spiralin süresi dolduğunda çıkarılması gerekir. Yine gebelik düşünen hastalarda spiralin çıkarılması gerekir. Spiral herhangi bir zamanda çekilebilir ancak en ideal dönem adetli dönemdir. Adetli dönemde rahim ağzında hafif genişleme olduğundan daha rahat çekilecektir.

Kadın hastalığından karın şişer mi?

Yumurtalık kanseri belirtilerinin genellikle geç fark edildiğine, bu sebeple de tedavi sürecinin geciktiğine dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Boyraz, karında şişkinlik, hazımsızlık, bulantı-kusma, iştahsızlık ve erken doyma hissinin en önemli belirtiler olduğunu söyledi.

Spiralin ipi kopar mı?

Spiralin rahme yapışması durumunda normal yollarla çıkarılması zorlaşır, genelde bu esnada ipi kopar. Bu nedenle bu hastalarda histeroskopi ile rahim içine girilerek yapıştığı yerden kesilerek spiral çıkarılır.

Spiralin ipi elle hissedilir mi?

Aynı zamanda birkaç kez adet döneminden sonra da ipini kontrol ediniz. Bunu parmağınızı vajen içine sokarak, rahim ağzı yakınında ipi hissederek yapabilirsiniz. İpi hissettiğiniz sürece spiral normal pozisyonundadır ve gebe kalma ihtimaliniz çok azdır. Eğer sert plastiği hissederseniz, doğru yerinde değildir.

Spiral çıkarıldıktan sonra hamile kalınır mı?

Hamile kalmaya karar verirseniz veya artık spiral takmak istemiyorsanız doktorunuz spiralinizi hızlı ve kolay bir şekilde çıkarabilir. Spiral çıkarıldıktan hemen sonra da hamile kalabilirsiniz.