Berivan anlami ne?

İçindekiler:

  1. Berivan anlami ne?
  2. Berivan Kürt ismi mi?
  3. Zilan ne demek Kürtçe anlamı?
  4. Sibel Can Berivan kaç yılında çıktı?
  5. Berivan türküsünü kim söylüyor?
  6. Berivan kime denir?
  7. Baran Berivan aslen nereli?

Berivan anlami ne?

Berivan da hayvanlarla ilgilenen ve süt sağan kadın demektir. Aynı zamanda nadir yetişen bir dağ çiçeğinin adı da Berivan'dır. 1- Kız çocuklarına verilen popüler bir isimdir.

Berivan Kürt ismi mi?

Berivan ismi dilimize Kürtçe dilinden geçmiş olan isimlerden birisi olmaktadır. Diğer bir yandan ülkemizde bu ismi kullanan kişi sayısı 34 binin üzerinde olmaktadır. En çok kullanılan kadın isimleri içerisinde ki sırası 255 olurken, son bir yıl içerisinde bebekleri için bu ismi uygun gören kişi sayısı 155 olmaktadır.

Zilan ne demek Kürtçe anlamı?

Türkiye'de çok fazla kullanılmasa da anlamı bakımından beğenilen bazı isimler bulunmakta ve bu isimler arasında Zilan ismi yer almaktadır. ... Zilan ismi Kürtçe kökenli bir isimdir. Zilan isminin anlamı yeniden doğuş şeklinde geçmektedir.

Sibel Can Berivan kaç yılında çıktı?

Filmografi
Sinema
YılBaşlıkRolü
1999Bize Ne OlduKezban
2002BerivanBerivan
2002Tatlı ve Huysuz ShowKendisi
13 satır daha

Berivan türküsünü kim söylüyor?

Show TV YouTube Kanalına Abone Ol → http://showtv.tv/AGqcyj Sibel Can unutulmaz şarkısı Berivan'ı Bülent Ersoy Show'da canlı canlı seslendirdi.

Berivan kime denir?

Bêrivan 'Süt sağan' anlamındadır. Kars, Ağrı, Erzurum, Van hatta Yüksekova dolaylarında büyükbaş hayvan yani inek çoktur. İneği sağan bir kadına 'Bêrivan' denildiğini hiç duymadım, eminim sizde duymamışsınızdır.

Baran Berivan aslen nereli?

Aslen Batmanlı olan Berivan Helen'in bir oğlu var.