UYAP Vatandaş hangi bilgilere erişebilir?

İçindekiler:

  1. UYAP Vatandaş hangi bilgilere erişebilir?
  2. UYAP ne için kullanılır?
  3. UYAP bünyesinde neler var?
  4. Hukukta UYAP nedir?
  5. UYAP sistemini kimler kullanabilir?
  6. UYAP kimin projesidir?
  7. E yargi nedir?
  8. Vatandaş UYAP'tan dava açabilir mi?
  9. UYAP ücretli mi?
  10. UYAP Avukat Portalı üzerinden yapılan işlemler nelerdir?

UYAP Vatandaş hangi bilgilere erişebilir?

Bu çerçevede UYAP ile entegrasyon sağlanan Adli Sicil Bilgi Sistemi'nden sabıka kayıtları, MERNİS'ten nüfus kayıtları ve Adres Kayıt Sistemi'nden adres kayıtları, POLNET'ten ehliyet kayıtları, Merkez Bankasından döviz kurları, TAKBİS'ten tapu ve kadastro kayıtları yargı birimlerince otomatik olarak anında ...

UYAP ne için kullanılır?

UYAP; günümüzün gerekli tüm teknolojik gelişmelerini kullanarak, Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatının, bağlı ve ilgili kuruluşlarının, adli ve idari tüm yargı ve yargı destek birimlerinin donanım ve yazılım olarak iç otomasyonunu ve benzer şekilde bilgi otomasyonu sistemlerini kurmuş kamu kurum ve kuruluşları ...

UYAP bünyesinde neler var?

Ayrıca sayfalar üzerindeki seçenekleri kullanarak ulaşmak istediğiniz bilgi, belge veya başvuru formuna hızla ulaşabilirsiniz.
  • Dava Açılış Avukat, Vatandaş Portal. ...
  • Dosya Görüntüleme. Hukuk, Ceza, İcra, Yargıtay, Danıştay. ...
  • Sınav İşlemleri. Arabulucu ve Uzlaştırmacı Sınav Başvuruları ...
  • Dosya Kabul/Red. Arabulucu ve Uzlaştırmacı

Hukukta UYAP nedir?

Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) en büyük teknoloji nimetlerinden biridir. UYAP sayesinde Adalet Bakanlığı'nın 81 ildeki teşkilatların, Adalet Bakanlığı'na bağlı olan kuruluşların hem adli hem de idari tüm yargı organlarının donanım ve yazılımsal olarak birbirine bağlanmasına olanak sağlanır.

UYAP sistemini kimler kullanabilir?

Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) Adalet Bakanlığı'na hizmet vermektedir. Adalet Bakanlığı çalışanları, avukatlar, vatandaşlar, davacılar, davalılar, vatandaşlar, kısacası Adalet ile ilgili işlem yapması gereken herkes UYAP'ı rahatlıkla kullanabilir.

UYAP kimin projesidir?

Adalet Bakanlığı, yargı hizmetlerinin en iyi şekilde yürütülmesi, uluslararası standartlarda bu hizme- tin verilebilmesi için, Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP)'ni uygulamaya koymuştur.

E yargi nedir?

UYAP bir yönetim bilişim sistemidir. Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı'nın merkez birimlerinin iş süreçlerini hızlandıran, güvenilirliğini arttıran ve kurumu bu şekilde kağıtsız ortama taşıyan bir bilgi sistemidir.

Vatandaş UYAP'tan dava açabilir mi?

NOT: Sisteme e-devlet şifresi ile giriş yapan vatandaşlarımız UYAP kapsamında adli ve idari yargı birimlerinde görülmekte olan dava dosyalarını ve evraklarını görebilir fakat veri güvenliği açısından dava açma ve evrak gönderme işlemlerini e-imza girişi olmadan yapamazlar.

UYAP ücretli mi?

Abone olan kullanıcılar için ücretlendirme Abone olan kullanıcılara gönderilen her mesaj 1,5 TL (vergiler dahil) olarak ücretlendirilir. Hatalı gönderilen sorgu içeriklerine cevap şeklinde sistem tarafından gönderilen mesajlar ücretlendirilmemektedir.

UYAP Avukat Portalı üzerinden yapılan işlemler nelerdir?

Dava dosyalarından suret alabilmekte; E-imza ve M-imza ile sistemdeki dava dosyalarına evrak (mazeret, cevap, vekalet vs.) gönderebilmekte, safahat bilgilerini ulaşabilmekte, duruşma günlerini sorgulayabilmekte, on-line harç ve masraf ödeyebilmektedir.