Yatsı namazı kaça kadar geçerlidir?

İçindekiler:

  1. Yatsı namazı kaça kadar geçerlidir?
  2. Aksam namazı yatsıya kadar kılınır mı?
  3. Gece saat 12 den sonra yatsı namazı kılınır mı?
  4. Dinimiz islam yatsı namazı en son saat kaça kadar kılınır?
  5. Akşam namazı hangi vakte kadar kılınır?
  6. Vaktinden önce kılınan namaz kabul olur mu?
  7. Gece 12 den sonra namaz kılınır mı?
  8. Namazı erken kılarsak ne olur?
  9. Sabah namazını erken kılmak kabul olur mu?
  10. Sabah namazı ezan okunmadan kaç dakika önce kılınır?

Yatsı namazı kaça kadar geçerlidir?

Yatsı namazı akşam vaktinden sonra yatsı ezanının okunması ile başlar ve takvimlerde imsak vakti denilen zamana kadar kılınabilir.

Aksam namazı yatsıya kadar kılınır mı?

Bir hadise göre ise Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s.), yatsı namazını şafağın kaybolmasından sonra kılmıştır (Darekutnî, I, 496). ... İmam Ebû Yûsuf ve İmam Muhammed'le birlikte diğer mezheplere göre ise akşam namazının son vakti, güneşin batışından sonraki kızıllık gidinceye kadar devam eder.

Gece saat 12 den sonra yatsı namazı kılınır mı?

Yatsı namazı bu süre içinde herhangi bir vakitte kılınabilir. ... Bununla birlikte bazı âlimler, bütün farz namazlarda olduğu gibi yatsı namazını da vaktinin ilk diliminde kılmanın Hz. Peygamberin (s.a.s.) tavsiyesi gereğince daha faziletli olduğunu söylemişlerdir.

Dinimiz islam yatsı namazı en son saat kaça kadar kılınır?

- Yatsı namazının vakti, akşam namazının vakti çıktıktan sonra başlar, "imsak" vaktine (tan yerinin ağarmaya başlamasına) kadar devam eder (Tahâvî, Şerhu me'âni'l-âsâr, I, 159; Kâsânî, Bedâî', I, 124; Merğînânî, el-Hidâye, I, 258; Zeylaî, Tebyîn, I, 81).

Akşam namazı hangi vakte kadar kılınır?

Akşam namazı, güneşin batışından sonra ufukta görünen aydınlık kaybolana kadar kılınabilir. Havanın kararmasıyla birlikte akşam namazının kılınması uygun değildir.

Vaktinden önce kılınan namaz kabul olur mu?

Ancak ezan bitmeden namaza başlayanın namazı geçerlidir. Önemli olan vaktin girmesidir. Vakit girdikten sonra ezan okunmadan ya da ezan okunurken kılınan namaz geçerlidir. Bu durumda takvimdeki namaz vakti (temkinli) baz alınarak kılınan namaz ezandan önce,veya ezan esnasında da kılınmış olsa geçerli olur.

Gece 12 den sonra namaz kılınır mı?

İhtiyarî vakit, gecenin ilk üçte bir vaktidir. ... Bundan sonra fecre kadarki vakit ise cevaz vaktidir. Bu vakitte yatsı namazını kılmak caiz ise de mekruhtur.

Namazı erken kılarsak ne olur?

Vakti henüz girmeden kılınan bir namaz geçerli değildir, vakti içinde yeniden kılınmalıdır. Ancak vakit girdiği halde, henüz ezan okunmadan kılınan namazlar geçerlidir. Bu nedenle eğer vakti girmeden namaz kılınmışsa, yeniden kılınması gerekir.

Sabah namazını erken kılmak kabul olur mu?

İmsak vaktinin gelmesi ile birlikte sabah namazı vaktinin girdiğine göre bu vakitte sabah namazı kılınabilir.

Sabah namazı ezan okunmadan kaç dakika önce kılınır?

Yani sabah namazını kılmak için ezanın okunmasını beklemeye gerek yoktur. Hanefi mezhebine göre namaz kılarken ve henüz namaz bitmeden güneş doğarsa o namaz bozulur. Bu namazı kerahet vakti çıktıktan sonra kaza etmek gerekir. Kerahet vakti, güneş doğduktan 45-50 dakika sonra çıkmaktadır.