Tabakta mısır nasil yapilir?

İçindekiler:

  1. Tabakta mısır nasil yapilir?
  2. Mısırın sütü nasıl çıkarılır?
  3. Haşlanmış mısırdan ne yapılır?
  4. Pişmemiş mısır nasıl saklanır?
  5. Haşlanmış mısır zehirler mi?

Tabakta mısır nasil yapilir?

Bir-bir buçuk yemek kaşığı tereyağını ve 1 çay kaşığı tuzu mısırların üzerine koyup, yağ eriyinceye dek karıştırıyoruz. Yağ eridikten sonra servis yapacağımız tabaklara alıp ketçap ve mayonezi üzerine döktükten sonra birer çay kaşığı baharatları üzerine serpiyoruz. Afiyet olsun…

Mısırın sütü nasıl çıkarılır?

Çatalı, açtığınız bölümden, koçanın içine doğru hafifçe bastırarak, taze süt mısırların altından batırın. Mısırların iyice altına batırdığınız çatalı, çatalın uç kısımları hala koçanın üzerinde kalacak şekilde hafifçe yukarı doğru kaldırın. Mısırların da çatalın üzerinde koçanından ayrıldığını göreceksiniz.

Haşlanmış mısırdan ne yapılır?

İşte her çeşidiyle severek tükettiğimiz mısır ile yapılan farklı lezzetler...
  1. 1- Patlamış mısırlı mango salatası
  2. 2- Tavuk salatalı mısırlı taco.
  3. 3- Mısırlı barbunya.
  4. 4- Izgara mısır ve domates salatası
  5. 5- Bebek mısırlı çorba.
  6. 6- Peynirli mısırlı dip.
  7. 7- Mısır salatalı tavuk.

Pişmemiş mısır nasıl saklanır?

Buzdolabı poşetlerinin havasını elinizle iyice çıkartın ve poşetlerin ağzını güzelce düğümleyin. Hazırladığınız buzdolabı poşetlerindeki süt mısırları, buzdolabınızın buzluğuna ya da derin dondurucuya koyup, 1 sene kadar muhafaza edebilirsiniz.

Haşlanmış mısır zehirler mi?

İşte mısırın sağlığımıza olan zararları; Yan etkileri oluşabilir. - Fazla tüketilen mısır bağırsaklarda gaz problemine neden olur. Biriken gaz hem bağırsaklara zarar verir hem de karında şişkinliğe neden olur. - Lif bakımından zengin olan mısır, aşırı tüketildiğinde mide sorunlarına yol açar.