Ayva çekirdeğinin faydası var mı?

İçindekiler:

  1. Ayva çekirdeğinin faydası var mı?
  2. Ayva çekirdeği jeli çatlaklara iyi gelir mi?
  3. Ayva cekirdegi jeli ne işe yarar?
  4. Ayva jeli maskesi yıkanır mı?
  5. Ayva çekirdeği jeli nasıl kullanılır?
  6. Ayva çekirdeği jeli her gün kullanılır mı?

Ayva çekirdeğinin faydası var mı?

Ayva çekirdeğinin pek çok yararı vardır. Ayva çekirdeği cildi derinlemesine beslerken yaşlanma etkilerini de oldukça geciktirir. Sivilcelerin yok edilmesinde etkili olan ayva çekirdeği genel olarak cilt lekelerinin etkisini de azaltır. Ayva çekirdeği cildi sıkılaştırırken cildin de nemlenmesini sağlar.

Ayva çekirdeği jeli çatlaklara iyi gelir mi?

Ayva çekirdeği cildin deformasyonunu tamir edici özelliğe sahip bir yiyecektir. Bu özelliği nedeniyle yüzdeki lekelere ve özellikle hamilelikte oluşan çatlaklara uygulanabilir doğal bir tedavi yöntemidir.

Ayva cekirdegi jeli ne işe yarar?

Ayva çekirdeği, gözeneklerin temizlenip sıkılaşmasını sağlıyor. Ciltte oluşan yanık ve sivilce izlerini yok ediyor. Sivilce ve siyah noktaların oluşumunu engelliyor, var olanların ise kısa sürede yok olmasına yardımcı oluyor.

Ayva jeli maskesi yıkanır mı?

Ayva çekirdeği jelini yüzünüzde 20 dakika kadar bekletebilirsiniz. Daha sonra durulayıp kurulama işlemlerini yapın. Ayva çekirdeği jelini haftada 1-2 kez kullanılması tavsiye edilir. Daha fazla kullanılması cildinizdeki dokulara zarar verebilir.

Ayva çekirdeği jeli nasıl kullanılır?

Ayva çekirdeği jelinin en yaygın kullanım alanlarından birisi de ciltte bulunan lekelerin giderilmesini sağlamaktır. Öncelikli olarak ciltte bulunan lekeli bölgelerin üzerine hazırlamış olduğunuz ayva çekirdeği jelini sürünüz. Sürdükten sonra en az 20 dakika boyunca cildiniz de bekletiniz.

Ayva çekirdeği jeli her gün kullanılır mı?

Ayva çekirdeği jelini haftada 1-2 kez kullanılması tavsiye edilir. Daha fazla kullanılması cildinizdeki dokulara zarar verebilir. Cildinize bakım yapmak isterken zarar verebilirsiniz. Bu yüzden fazla kullanılması önerilmez.