Kimler SMMM olamaz?

İçindekiler:

  1. Kimler SMMM olamaz?
  2. Yeminli mali müşavir ruhsatı nasıl alınır?
  3. SMMM eğitim şartı nedir?
  4. Özel SMMM Sınavına Kimler Girebilir?
  5. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Olmanın Özel Şartları Nelerdir?
  6. SMMM staj başlatma kaç para?

Kimler SMMM olamaz?

Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa uğramış olsalar dahi ağır hapis veya 5 yıldan fazla hapis yahut zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı suçlar ile istimal ve istihlak kaçakçılığı dışında kalan kaçakçılık suçları, resmî ...

Yeminli mali müşavir ruhsatı nasıl alınır?

YMM olmak isteyen SMMM'ler en az 10 sene SMMM olarak iş yapmış olmaları gerekmektedir. Yeminli Mali Müşavirlik sınavına girmeleri gerekmektedir. Bu sınavı başarı ile sonuçlandıran Serbest Muhasebeci Mali Müşavir, Yeminli Mali Müşavir ruhsatı alarak YMM olurlar.

SMMM eğitim şartı nedir?

Mali Müşavir olmak için, üniversitelerin işletme, muhasebe, iktisat, maliye, hukuk, kamu yönetimi gibi bölümlerinden lisans mezunu olup mesleki yeterlilik sınavlarından başarı ile geçildiğinde 3 yıllık staj yapılarak mesleğe adım atılmaktadır.

Özel SMMM Sınavına Kimler Girebilir?

a. Lise seviyesinde öğrenime sahip olanlar, b. Ön lisans seviyesinde öğrenime sahip olanlar, 3. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavı'na devam eden ya da daha önce katılmış Serbest Muhasebecilerden, Mesleki Uyum Eğitimi ve Özel Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavı'na katılmak isteyenlerdir.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Olmanın Özel Şartları Nelerdir?

Mali Müşavir olmak için, üniversitelerin işletme, muhasebe, iktisat, maliye, hukuk, kamu yönetimi gibi bölümlerinden lisans mezunu olup mesleki yeterlilik sınavlarından başarı ile geçildiğinde 3 yıllık staj yapılarak mesleğe adım atılmaktadır. Her aşama başarı ile tamamlandıktan sonra ruhsat alınır.

SMMM staj başlatma kaç para?

Sınav Bedeli: TL. TL.'dir.