Mira ne demek Diyanet?

İçindekiler:

  1. Mira ne demek Diyanet?
  2. Asel Mira isminin anlamı nedir?
  3. Aymira ne demek TDK?
  4. Mira ismi hangi dilde?
  5. Aymira ismi kuranda geçer mi?
  6. Mira Kürt ismi mi?

Mira ne demek Diyanet?

Türkçe de ise ışık saçan anlamına geldiği belirtilir. Mira, aynı zamanda Kuran-ı Kerim'in Kehf Suresinin 22. Ayetinde de yer almaktadır. Mira ismini aynı zamanda, hayat enerjisi yüksek, kendisi ve çevresindekilere yardım eden kişiyi ifade etmektedir.

Asel Mira isminin anlamı nedir?

Asel ismi Arapça bir kelimedir. Kelime anlamı olarak karşılığı bal anlamına gelmektedir. ... Mira ismi ise birçok dilde kendisine yer bulmaktadır. Mesela Arapçada tartışma anlamına gelirken, Farsçada emir veren, İspanyolcada bakmak ve Rusçada ise dünya anlamlarına gelmektedir.

Aymira ne demek TDK?

Ay tutulması esnasında ayın çevresinde ortaya çıkan kızıllık Aymira olarak bilinmektedir. Özellikle akşamüstüne doğru oldukça hoş bir etki yaratan bu görünüm, muhteşem bir manzara sunar. Bu anlamı ve etkisi ile beraber kız çocukları için değerlendirilebilecek güzel bir isim şeklinde ifade edilebilir.

Mira ismi hangi dilde?

Mira ismi birçok dilde kullanılan bir sözcüktür. Sanskritçede, Farsçada, Rusçada, İspanyolcada ve İbranicede kullanılmaktadır. İspanyolcada "bakmak" anlamına gelir. Sanskritçede "okyanus" anlamını taşır.

Aymira ismi kuranda geçer mi?

Aymira ismi Kur'an-ı Kerim'de bulunmamaktadır.

Mira Kürt ismi mi?

Mira ismi birçok dilde kullanılan bir sözcüktür. Sanskritçede, Farsçada, Rusçada, İspanyolcada ve İbranicede kullanılmaktadır. İspanyolcada "bakmak" anlamına gelir. ... Farsçada, emir veren komutan demektir.