Pdw neden düşer?

İçindekiler:

  1. Pdw neden düşer?
  2. Kandaki Pdw düşüklüğü nedir?
  3. Kanda Pdw yuksekligi nedir?
  4. PCT değeri kaç olmalı?
  5. PCT kaç olursa tehlikeli?

Pdw neden düşer?

Çeşitli ilaçlar veya kanser türleri PDW düşüklüğü oluşturabilirler. Hepatit gibi viral enfeksiyonlar PDW düşüklüğünün nedenleri arasında sayılabilirler. Kızamık oluşumu da PDW düşüklüğü sebebi sayılabilir. Kanser ve bazı ilaçların gösterdikleri yan etkiler PDW düşüklüğüne neden olabilirler.

Kandaki Pdw düşüklüğü nedir?

PDW testinin sonucunda değer düşük çıktıysa bu kanınızda yeterli miktarda trombosit bulunmadığına işarettir. Bu durum kemik iliğindeki üretim ya da trombosit üretimi sorununa yol açabilir.

Kanda Pdw yuksekligi nedir?

PDW değeri yüksek ise trombositlerin büyüklüklerinin çok farklı olduğunu gösterir. Yani birçok genç ve yaşlı trombositlerin bir arada olduğu anlamına gelir. Buna sebep olarak ise kemik iliği veya trombositleri etkileyen bazı hastalıkların olma ihtimalini haber verir.

PCT değeri kaç olmalı?

Normal değerlerde PCT kan içerisinde 0.05 ng/ml'den daha düşük seviyededir. Sepsis hastalarda veya sepsis şok durumlarında PCT değeri, 1000 ng/ml seviyelerine kadar çıkabilir.

PCT kaç olursa tehlikeli?

Farklı bir deyişle PCT yüksekliği, vücutta bakteriyel kaynaklı enfeksiyon varlığını ve sepsis olasılığını gösterir. 0,5 ila 2 µg/L PCT değeri, muhtemel enfeksiyon varlığını, 2 ila 10 µg/L değeri muhtemel sepsis vakasını gösterir. 10 µg/L ve üzeri PCT değeri ise kuvvetli sepsis varlığını işaret eder.