Müşebbek tatlısı tarifi nasil yapilir?

İçindekiler:

  1. Müşebbek tatlısı tarifi nasil yapilir?
  2. Züngül tatlısı nerenin?
  3. Şekersiz irmik helvası nasıl yapılır?
  4. İrmik Helvasina bal konur mu?
  5. Muhallebiye bal konur mu?
  6. Fit muhallebi nasıl yapılır?

Müşebbek tatlısı tarifi nasil yapilir?

Öncelikle şerbet için şeker ve suyu tencerede karıştırıp kaynatın. 10-15 dakika kadar kaynattığınız tatlıya limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Unu derin bir kaseye alıp ortasını havuz gibi açın. Açtığınız havuza su, yumurta, maya ve tuzu ekleyip akışkan bir hamur elde edin.

Züngül tatlısı nerenin?

Züngül, Kilis mutfağına ait bir hamur tatlısı ve yörede 'bastık' olarak adlandırılan pestil ile yapılıyor.

Şekersiz irmik helvası nasıl yapılır?

Kavurulan irmiklerin üzerine oda ısısında hazır tuttuğumuz sütü ekleyip, kısık ateşte suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin. Sütü çeken irmikleri ocaktan alıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletip, üzerine sıvı tatlandırıcınızı (pekmez, bal vs.) döküp iyice karıştırın. Tamamen soğuduktan sonra servis edin.

İrmik Helvasina bal konur mu?

Sütü ateşten alınca içine bal ekleyin, karıştırın. İrmik istediğiniz rengi alınca ballı sütü ekleyin (süt eklenirken etrafa sıçrar dikkatli olun) ve karıştırın, ateşi kapatın. Tencerenin kapağını kapatın ve en az bir saat dinlendirdikten sonra servis edin.

Muhallebiye bal konur mu?

Mutfak kültürümüzde yüzyıllardır bilinen, uygulanan muhallebi, en yaygın ve sevilen sütlü tatlı ünvanına sahip.Bebeklerin de ilk tanıştığı yiyecek muhallebi ve çeşitleridir.Mutfağımızın nesilden nesile aktarılan tariflerinden biri olan muhallebi şekerle değil, tamamen balla tatlandırılıyor.

Fit muhallebi nasıl yapılır?

4 bardak sütün içine yumurtayı, nişasta ve unu koyuyoruz. Ocakta kısık ateşte kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Ocaktan alıp ılımaya bıraktıktan sonra içine balı ekleyip karıştırıyoruz. En son üzerine fındıkları ekleyip dolapta soğuttuktan sonra afiyetle yiyoruz.