Kıdem tazminatı Sgk'dan alınır mı?

İçindekiler:

  1. Kıdem tazminatı Sgk'dan alınır mı?
  2. SGK kıdem tazminatı nasıl alınır?
  3. İstifa halinde kıdem tazminatı ödenir mi?
  4. 7000 prim dolduran tazminat alabilir mi?
  5. 7200 prim günü dolduran tazminat alabilir mi?
  6. 3600 den işten ayrıldığımda işyeri tazminatımı vermezse ne yapmalıyım?
  7. 3600 gün tazminat nasıl alınır?

Kıdem tazminatı Sgk'dan alınır mı?

Kıdem tazminatı hakkı, yaş şartını henüz sağlamamış fakat prim günü ve yıl şartını tamamlayan kişilere de sunulmuştur. ... İşverenin bu çıkış işleminde kıdem tazminatı ödeyebilmesi için SGK tarafından alınmış yazının kendisine iletilmiş olması gerekmektedir.

SGK kıdem tazminatı nasıl alınır?

Öncelikle 'dan önce ilk kez sigortalı olup da gün sigortalılık süresini dolduran yani yaş dışındaki emeklilik şartlarını yerine getiren işçiler, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) 'kıdem tazminatı alabilir' yazısını temin ederek işverene verip, istifa ederse kıdem tazminatı alabiliyor.

İstifa halinde kıdem tazminatı ödenir mi?

İstifa eden işçi normalde kıdem tazminatı alamaz. Ancak bazı durumlarda haklı nedenlerle istifa eden işçilerin kıdem tazminatı alma hakkı doğmaktadır. İstifa eden işçinin, kıdem tazminatına hak kazanamayacağını söylemek her zaman doğru olmaz.

7000 prim dolduran tazminat alabilir mi?

Cevap: Sigortalılık süresini ve prim gün sayısını doldurup da yaştan dolayı emekli olamayan, yaşı bekleyenler kıdem tazminatını alıp, işten ayrılabilirler. 1999'dan sonra işe başlayanlar 7000 prim gününü doldurmaları halinde 25 yılı beklemeden kıdem tazminatı almaya hak kazanır.

7200 prim günü dolduran tazminat alabilir mi?

İlk defa 30.04.2008 tarihinden sonra sigortalı olanlar 7200 gün prim ödeme gün sayısını tamamlayarak işten ayrılıp kıdem tazminatı talep edebileceklerdir.

3600 den işten ayrıldığımda işyeri tazminatımı vermezse ne yapmalıyım?

Örneğin, 3600 gün prim ve 15 yıl doldurma gibi bir gerekçe ile kıdem tazminatı alacağınızı işveren size ödemez ise, bu durumda dava açmadan önce mutlaka zorunlu ara bulucuya başvurmanız gerekecektir. Eğer, bunu yapmazsanız, davanız dava şartı yokluğu nedeni ile reddedilecektir.

3600 gün tazminat nasıl alınır?

Bu haktan yararlanabilmek için, tarihinden önce çalışmaya başlayanların 15 yıl sigortalılık 3600 prim gününü, bu tarihten sonra çalışmaya başlayanların ise 25 yıl sigortalılık 4500 prim gününü veya 7000 günü tamamlamaları gerekiyor.