Antep fıstığı cümle içinde nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Antep fıstığı cümle içinde nasıl yazılır?
  2. Antep Fıstıgı nasıl yazılır TDK?
  3. Antep fıstığının faydaları nelerdir?
  4. Hanım bey gibi unvanlar nasıl yazılır?
  5. Isimlerden sonra gelen unvanlar nasıl yazılır?
  6. Antep fıstığı sağlıklı mı?

Antep fıstığı cümle içinde nasıl yazılır?

Bu tamlama cümlenin ortasında bile kullanılsa ilk harfi büyük yazılmalıdır. Çünkü Antep, bir şehrin adıdır ve özel isimdir. Bazı kaynaklarda bu kelime ''Antepfıstığı'' şeklinde yazılır. Bu birleşik kelime değil tamlama olduğu için kelimelerin ayrı yazılması gerekir.

Antep Fıstıgı nasıl yazılır TDK?

Antep fıstığı mı Antepfıstığı mı? Nasıl Yazılır? (TDK)
  • Antepfıstığı (Yanlış kullanım)
  • Antep fıstığı ✓ (Doğru kullanım)
  • Cümle içinde örnek doğru kullanımı:

Antep fıstığının faydaları nelerdir?

Ayrıca içeriğindeki antioksidanlar, doymamış yağ asitleri de kalbi korur. Sindirim Sisteminizi Rahatlatır:Yüksek lif içeriği olması nedeniyle; sindirimi rahatlatır, hazımsızlığı önler. Sindirim sistemine iyi gelmesi antep fıstığının faydaları arasındadır. Erkeklerde Cinsel İsteği Arttırır:Afrodizyak etkisi vardır.

Hanım bey gibi unvanlar nasıl yazılır?

Hanım, bey, amca, efendi gibi sözcükler özel isimlerden sonra gelip o ismi nitelerse büyük harfle yazılır ve gelen ekler kesme işareti ile ayrılır. Kişi isimlerinden sonra kullanılan unvanlar yani, bir kimsenin işi, mesleği ya da toplum içindeki durumu ile ilgili olarak kullanılan adlar daima büyük harfle yazılırlar.

Isimlerden sonra gelen unvanlar nasıl yazılır?

Kişi adlarından önce ve sonra gelen unvanlar, saygı sözleri, rütbe adları ve lakaplar büyük harfle başlar: Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, Kaymakam Erol Bey, Dr. Alâaddin Yavaşça; Sayın Prof. Dr.

Antep fıstığı sağlıklı mı?

Antep fıstığının faydaları Antep fıstığı aynı zamanda potasyum bakımından da zengin. Bir avuç Antep fıstığı bir adet büyük muzun yarısından daha fazla potasyum içerir. Antioksidanlar sağlığımız için ciddi önem taşır. Hücre hasarını önler ve kanser gibi hastalıkların riskini azaltmada önemli bir rol oynarlar.