Kredi çeşitleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Kredi çeşitleri nelerdir?
  2. Vadeleri açısından krediler kaça ayrılır?
  3. Gayri nakdi kredi türleri nelerdir?
  4. CM kredisi ne demek?
  5. Teminat türleri nedir?
  6. Kredi karşılığı nedir?
  7. Gayri nakdi kredi ücreti nedir?

Kredi çeşitleri nelerdir?

Vade sürelerine göre değişen krediler: Kısa vadeli krediler bir yılın altından ödeme planı yapılan kredilere olmaktadır. Orta vadeli krediler ise 1 ila 10 yıl arasında ki ödeme planı olan kredileri nitelendirmektedir. Uzun vadeli krediler ise 10 yıl ve üzerinde ödeme planı olan krediler için kullanılmaktadır.

Vadeleri açısından krediler kaça ayrılır?

1.8. Vade Açısından Krediler
  • Spot krediler: Vadeleri3 ay olan kredilerdir.
  • Kısa Vadeli Krediler: Vadeleri 1,5 yıla kadar olan kredilerdir.
  • Orta Vadeli Krediler: Vadeleri 1,5-5 yıl arasında olan kredilerdir.
  • Uzun Vadeli Krediler: Vadeleri 5 yıldan fazla olan kredilerdir.

Gayri nakdi kredi türleri nelerdir?

İthalat işlemlerinde, ithalatçı firmanın ödediği ya da vadesinde ödeyeceği bedele karşılık istediği nitelikte malın alınmasını ve ihracatçının belirlenen koşullarda mal bedelini tahsil etmesini Bankamızın garanti altına aldığı kredi türüdür.

CM kredisi ne demek?

Nakit Yönetimi Kredileri (CM) Nakit çıkışı yaratmayan, çok kısa süreli ve sıfır faiz tanımlanabilen kredilerdir. Blokeye alınan çekler, takastan çıkan çekler karşılığı, tahsil çekleri veya SSK, vergi, elektrik, su, vb. kurum ödemelerinde kullandırılır.

Teminat türleri nedir?

Teminat, borçlu veya üçüncü bir kişi tarafından bir borcun ifa edilmesinin temini veya ifa edilmemesi halinde alacaklının uğrayacağı zararın karşılanabilmesi için alacaklıya verilen güvence anlamına gelir. Türk Hukuku'na göre teminatlar ayni teminatlar ve şahsi teminatlar olarak ikiye ayrılır.

Kredi karşılığı nedir?

Karşılık kavramı, bankaların varlıklarının ana kalemi olan kredi alacaklarında meydana gelmiş ve/veya gelmesi muhtemel zararlar için ayırdıkları ihtiyatları tanımlamak için kullanılmaktadır.

Gayri nakdi kredi ücreti nedir?

1.3.3. Gayrinakdi Kredi- Dönem Ücreti 4% 125 TL Akreditif ile banka kabul ve avali dışındaki dış ticaret kapsamında alınan gayri nakdi krediler ile diğer her türlü gayri nakdi kredi kullandırımlarında verilen garanti hizmetinden dolayı oluşan risk karşılığında alınan ücrettir.