Topluma entegre olmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Topluma entegre olmak ne demek?
  2. Entegrasyon ne demek TDK?
  3. Entegre ne demek bilgisayar?
  4. Kurum entegrasyonu ne demek?
  5. Ulusal Entegrasyon nedir?
  6. Ekarde mi ekarte mi?

Topluma entegre olmak ne demek?

Entegrasyon, insanların bir toplumla bütünleşmesini, o topluma uyumunu anlatmak için sık sık kullanılan bu sözcük kısaca anlamı bütünleşme ve uyumdur. Örneğin; Almanya'da yaşayan Türk işçilerinin Alman toplumuyla uyumu. Entegre ise, sanayi, teknoloji ve planlama alanında kullanılır. Bu kavramın anlamı bütünleşmektir.

Entegrasyon ne demek TDK?

Entegrasyon kelimesi, insanların toplumla nasıl bir uyum içinde olduğunu anlatmak için kullanılan kelimelerden biridir. ... Türk Dil Kurumuna göre entegrasyon kelimesi, uyum ve bir araya gelebilme, bütünleşme olarak açıklanmaktadır.

Entegre ne demek bilgisayar?

Entegre devre, bazen bir çip veya mikroçip olarak adlandırılabilir. Entegre, üzerinde minyatürleştirilmiş aktif cihazlar (örneğin transistörler ve diyotlar) ve pasif cihazların (örneğin kapasitörler ve dirençlerin) olduğu, tek bir ünite olarak üretilen bir elektronik devre setidir.

Kurum entegrasyonu ne demek?

Entegrasyon Nedir? Entegrasyon, kurum ile PTTKEP arasında, güvenli olarak kurulan bağlantı üzerinden, web servis kullanılarak, kurumdaki sistemler ile PTTKEP sistemlerinin, bir arada uyumlu olarak çalışmasını sağlayan sistemdir.

Ulusal Entegrasyon nedir?

Bir ülke sınırları içindeki farklı bölgelerin birbirine entegre olmasını amaçlayan Ulusal Entegrasyon, Farklı ülkelerin bir bölge içinde birbirine entegre olmasını amaçlayan Uluslararası Ekonomik Entegrasyon ve.

Ekarde mi ekarte mi?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Ekarde şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Ekarte şeklinde olmalıdır.