Akademik Uyarı ne demek?

İçindekiler:

  1. Akademik Uyarı ne demek?
  2. AÖF uyarı alınca ne olur?
  3. Akademik yetersizlik ne demek?
  4. Dönemlik sistemde geçti ne demek?
  5. AÖF FF olan dersler ne olacak?
  6. FF ile mezun olunur mu?
  7. AÖF Dönemlik sistemde geçmek ne demek?
  8. Bir ders FF olursa ne olur?
  9. Dönemlik sistemde geçti ne anlama gelir?
  10. AÖF harç ücretleri dönemlik mi?

Akademik Uyarı ne demek?

Uyarı olarak görünmesi, herhangi bir dönem sonunda 2,00 Genel Not Ortalamasını sağlayamayan öğrenciye "Akademik Yetersizlik Uyarısı" yapıldığını, Mezun olarak görünmesi de öğrencinin diploma için gerekli olan koşulları başarıyla yerine getirerek mezun olduğunu belirtir.

AÖF uyarı alınca ne olur?

Akademik durumu “Uyarı” olan öğrenci, FF, YZ ve DZ harf notlu derslerini ders planında gösterilen döneminde almak zorundadır. Akademik yetersizlik uyarısı alan öğrencinin, bir sonraki dönemin sonundaki GNO'sunun en az 2,00 olması gerekir. Bu koşulu yerine getiremeyen öğrencinin akademik durumu “Tekrar” olur.

Akademik yetersizlik ne demek?

Güz dönemi veya akademik yılsonunda 2.00 Genel Not Ortalamasını sağlayamayan öğrenciye akademik yetersizlik uyarısı yapılır. Akademik yetersizlik uyarısı alan öğrencinin, bir sonraki dönemin sonundaki Genel Not Ortalamasının en az 2.00 olması gerekir.

Dönemlik sistemde geçti ne demek?

Dönemlik sistemlerde ise dersler dönemlik olarak verilmektedir. Bu nedenle mesela ilk dönem Türk Dili-1 dersi alınıyorsa ikinci dönem Türk Dili-2 dersi alınacaktır. Bu iki dersten geçmek ya da kalmak ayrı ayrı değerlendirilecektir.

AÖF FF olan dersler ne olacak?

FF gelen derslerden direkt kalıyorsunuz. FF ile kaldığınız dersleri bir sonraki yıl aynı dönemde tekrar görürsünüz. Yani bahar döneminde kaldığınız bir dersi seneye bahar döneminde alabilirsiniz. Sizden dönem olarak 2.0 gibi bir ortalama beklenir.

FF ile mezun olunur mu?

FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir. ... Burada önemli olan öğrencinin mezun olmak için genel not ortalamasını 2.00 ve üstüne taşıması ve FF dersinin olmamasıdır.

AÖF Dönemlik sistemde geçmek ne demek?

*Dönemlik-Kredili Sistemde bir eğitim yılının güz ve bahar olarak 2 dönemden oluşmasından ibarettir. Her dönemin dersleri kendi içerisinde değerlendirilir ve bu şekilde başarı ortaya çıkarılır. Bu sistem ile başarıyı hak edenlerin daha çok ödüllendirileceği aşikardır.

Bir ders FF olursa ne olur?

CC şartlı geçer yarıyıl sonu başarı notu olup, not yükseltmek için, bu notların alındığı dersler eğitim öğretim süresi içinde tekrar edilebilir. Bir derse ait yarıyıl sonu başarı notu FF olan öğrenci o dersten başarısız sayılır.

Dönemlik sistemde geçti ne anlama gelir?

Dönemlik sistemlerde ise dersler dönemlik olarak verilmektedir. Bu nedenle mesela ilk dönem Türk Dili-1 dersi alınıyorsa ikinci dönem Türk Dili-2 dersi alınacaktır. Bu iki dersten geçmek ya da kalmak ayrı ayrı değerlendirilecektir. Her dönem için bir vize, final ve bütünleme yapılacaktır.

AÖF harç ücretleri dönemlik mi?

AÖF KAYIT HARÇ ÜCRETİ NE KADAR? 20 yılı için AÖF harç ücreti, dönemlik 330 TL olarak belirlendi.