43 yaşında normal yolla hamile kalınır mı?

İçindekiler:

  1. 43 yaşında normal yolla hamile kalınır mı?
  2. 40 yaşında hamilelik riskli mi?
  3. 47 yaşında hamile kalınabilir mi?
  4. 45 yaşında hamile kalma olasılığı nedir?

43 yaşında normal yolla hamile kalınır mı?

Yaş faktörü kadınlarda gebe kalmayı etkileyen en önemli unsurdur. En doğurgan çağ 22-30 yaşları gösterirken özellikle 35 yaşından sonra bir azalma başlamakta, 40 yaşından sonra da hamilelik oldukça zorlaşmakta, 45 yaşından sonra ise teorik olarak mümkün olmamaktadır.

40 yaşında hamilelik riskli mi?

Kadın yaşının artması ile beraber yumurta kalitesi de azalır. Buna bağlı olarak da oluşan embriyoda kromozomal anomali görülme ihtimali artar. Buna bağlı olarak da 40 yaş ve üstü hamilelerde düşük riski artar. Genetik anomali için alınacak bir önlem ya da bir tedavi şekli yoktur.

47 yaşında hamile kalınabilir mi?

Özellikle tüp bebek gibi yöntemlerle gebelikler 45'ten sonra mümkün olamamaktadır ama literatüre geçmiş mucizevi gebelikler de mevcuttur. Bir tedavi yöntemi kullanmadan gerçekleşen 45-47 yaşları arasında gebelikler de mevcuttur fakat çok nadirdir.

45 yaşında hamile kalma olasılığı nedir?

Kırk yaşında hamile kalmak hala mümkündür ama aynı durum 45 yaşında söz konusu değil. Burada bilinmesi gereken 20 yaşındaki bir kadının ay başına düşen hamile kalma şansı %25 civarındayken bu oran 35 yaşında %9, 40 yaşında %6, 45 yaşında ise 0'a yakındır.