SGK tazminat yazısı nereden alınır?

İçindekiler:

  1. SGK tazminat yazısı nereden alınır?
  2. SGK kıdem tazminatı kimler alabilir?
  3. 3600 gün tazminat yazısı nereden alınır?
  4. Emeklilik hakkı elde etmiştir yazısı nereden alınır?
  5. Tazminatı kimler alabilir?
  6. Kıdem ve ihbar tazminatı hangi durumlarda alınır?
  7. 3600 gün SGK yazısı nereden alınır?

SGK tazminat yazısı nereden alınır?

Çalışmakta olduğunuz işyerinin bağlı bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüğü veya sosyal güvenlik merkezine, “Kıdem tazminatına esas yazı” almak istediğinizi belirtmelisiniz. SGK'dan alacağınız yazıyı işverene sunarak, kıdem tazminatınızı alıp ayrılacağınızı bildirmelisiniz.

SGK kıdem tazminatı kimler alabilir?

Yasal durum şöyle; Toplam 3600 gün prim ödenmiş olmak kaydı ile fiili hizmet süresi 15 yıl olanlar emeklilik gerekçesi ile işten ayrılma ve kıdem tazminatı alabilme hakkına sahiptir.

3600 gün tazminat yazısı nereden alınır?

Bunun için yapılması gereken tek şey çalıştığınız yerdeki Sosyal Güvenlik il ya da merkez müdürlüğünden “Kıdem tazminatı alabilir” yazısını almak ve işverene teslim etmektir.

Emeklilik hakkı elde etmiştir yazısı nereden alınır?

Bu haktan faydalanmak isteyen çalışanların Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuru yaparak kıdem tazminat yazısı almaları gerekmektedir.

Tazminatı kimler alabilir?

Şirket tarafından “haklı olmayan” sebeplerle işte çıkarılan ve o iş yerinde en az 1 senedir çalışan herkes kıdem tazminatından yararlanabilir. Kıdem tazminatı yukarıda da sözünü ettiğimiz gibi 1 yılı dolduran ve işveren tarafından iş akdi sonlandırılan çalışanlara verilir.

Kıdem ve ihbar tazminatı hangi durumlarda alınır?

Kıdem tazminatı; bir işyerinde çalışan işçinin işten ayrılırken, çalıştığı süre boyunca o işyerine harcadığı emeğin karşılığını almasını sağlayan kanunen tanınmış bir tazminattır. ... Eğer işçi kanunda belirtilen süreler uyarınca önceden haber vermeden işten ayrılırsa işverene ihbar tazminatı ödemek durumundadır.

3600 gün SGK yazısı nereden alınır?

Bunun için yapılması gereken tek şey çalıştığınız yerdeki Sosyal Güvenlik il ya da merkez müdürlüğünden “Kıdem tazminatı alabilir” yazısını almak ve işverene teslim etmektir.