Sintine atığı ne demek?

İçindekiler:

  1. Sintine atığı ne demek?
  2. Sintine kaç milde boşaltılır?
  3. Sintine ne demek?
  4. Gemi atıkları nelerdir?
  5. Trafik ayırım düzeninin olduğu yerde karşıdan karşıya geçmek zorunda olan bir tekne nasıl geçecektir?
  6. Teknede Miço ne demek?
  7. Çöp Kayıt Defteri kaç bölümden oluşur?
  8. Marpol Ek 4 nedir?
  9. Miço neye denir?
  10. Gemi Slaç nedir?
  11. Gemilerde dabıl batım tanklar nerede bulunur?
  12. Hangi tekne yol verir?
  13. Karşıdan karşıya geçen teknenin niyetinden şüphe eden bir tekne hangi ses işaretini kullanabilir?
  14. Teknede çalışanlara ne denir?
  15. Öğütülmüş gıda atıkları özel alanlar içinde en yakın karaya kaç mil mesafeden daha açıkta denize boşaltılabilir?
  16. Çöp Kayıt Defteri Bölüm II yi hangi tip gemiler kullanır?
  17. Marpol Ek 4 hangi gemilere uygulanır?

Sintine atığı ne demek?

Sintine atığı, belirli dönemlerde çevre sorunları ile gündeme gelen hususlar arasında yer almaktadır. ... Sintine atığı, gemilerin makine ve yardımcı makine alt tankları, koferdamlar, ambarlar veya benzer bölümlerinde oluşan sızıntı su ve yağlı atık suların biriktiği bölümlerinden gelmektedir.

Sintine kaç milde boşaltılır?

Siyah su olarak adlandırılan tuvalet atıklarının 12 mil içinde boşaltılması yasak. Duş, lavabo, çamaşırhane, bulaşıkhane, çöp öğütücüsü ve dreynlerinden gelen giri suların da aynı şekilde 12 mil içinde denize bırakılması yasak. Siyah ve giri sular, sintine 12 mil dışında denize bırakılabiliyor.

Sintine ne demek?

Sintine, bir teknenin su hattı altında kalan iç kısmına verilen isimdir. Geminin makine ve kazanlarının bulunduğu kısmın zemininin ve ambar güvertesinin altında kalır. Gemi içinde sızan sularla, makine ve kazan dairelerinden akan yağların depolandığı en altta kalan kısma sintine bölgesi denir.

Gemi atıkları nelerdir?

Saatlerce devam eden ulaşım süreci boyunca gemilerde çeşitli atıklar oluşmaktadır. Bunlar; yağlı balast, sintine, slaç, slop, atık yağ, yük artıkları, evsel nitelikli atıksu (pis su) ve katı atık (çöp)tür.

Trafik ayırım düzeninin olduğu yerde karşıdan karşıya geçmek zorunda olan bir tekne nasıl geçecektir?

(c) Bir tekne mümkün olduğu kadar, trafik şeritlerinde karşıdan karşıya geçmekten kaçınacaktır. Fakat böyle bir geçiş zorunluluğunda olduğu zaman, geçişi uygulayabileceği kadar genel trafik akımı yönüne dik açıya en yakın bir açı ile yapacaktır.

Teknede Miço ne demek?

Gemilerin güverte bölümlerinde yeni çalışmaya başlayan kişiye miço denir. ... Gemi kaptanına çıraklık yapan miço, daha çok kaptanın verdiği işlerle birebir ilgilenir. Her geminin farklı güverte sistemleri bulunur.

Çöp Kayıt Defteri kaç bölümden oluşur?

Bu sebeple çöp kayıt defteri iki kısma ayrılmıştır.

Marpol Ek 4 nedir?

Gemiden deşarj edilen atıksular MARPOL EK IV altında kurallarla düzenlenmiştir. ... -Kabotaj seferi dışına çıkan kargo gemileri (dolaştıkları alana bağlı olarak) arıtılmamış atıksularını en yakın karaya 12 deniz milinden daha uzakta olmaları ve hızlarının 4 knot ve üzeri olması koşuluyla deşarj edebilirler.

Miço neye denir?

Gemilerin güverte bölümlerinde yeni çalışmaya başlayan kişiye miço denir. ... Gemi kaptanına çıraklık yapan miço, daha çok kaptanın verdiği işlerle birebir ilgilenir.

Gemi Slaç nedir?

Sintine: Gemilerin makine ve yardımcı makine alt tankları, koferdamlar, ambarlar veya benzer bölümlerinde oluşan sızıntı su ve yağlı atık sularıdır. Slaç: Gemilerin makine dairelerinde, yakıt tanklarında veya petrol tankerlerinin kargo tanklarında tortu ve/veya yağ çökeltilerinden oluşan çamurdur.

Gemilerde dabıl batım tanklar nerede bulunur?

double bottom
  • balas tank, ihrakiye, yağ ve su tankı olarak da kullanılabilen boşluk. ...
  • gemi ana makinasının oturtulduğu kaide bu bölümde bulunur. ...
  • gemilerin karinasi yirtildiginda teknenin su almamasi için postalarin iç tarafina ikinci bir kaplama konur ki, bu iki kaplama arasindaki double-bottom denir.

Hangi tekne yol verir?

Seyir halindeki bir tekneye gerisinden yaklaşan makineyla yürütülen veya yelkenli olsun, her tekne yol verir. Diğer bir deyişle, yetişilen geminin Pruva-Pupa hattının gerisine doğru 45 derecelik açı içinde yaklaşan her tekne ona, yetişen tekne olarak yol vermelidir.

Karşıdan karşıya geçen teknenin niyetinden şüphe eden bir tekne hangi ses işaretini kullanabilir?

(d) Bir dar kanal veya geçitte karşıdan karşıya geçen bir tekne, sadece böyle bir kanalın veya geçidin içinde emniyetle seyredebilecek bir teknenin geçişine engel olacaksa, bu geçişi yapmayacaktır. Karşıdan karşıya geçen teknenin niyetinden şüphe eden bir tekne Kural 34 (d) de belirlenen ses işaretini kullanabilir.

Teknede çalışanlara ne denir?

Gemi adamı bir gemide görev yapan tüm zabit, yardımcı zabit, stajyer, tayfa ve yardımcı hizmet personeline denir. Her gemi adamının görevi gereği sahip olduğu resmi unvana yeterlilik denir.

Öğütülmüş gıda atıkları özel alanlar içinde en yakın karaya kaç mil mesafeden daha açıkta denize boşaltılabilir?

En yakın karaya 12 mil açıkta denize zarar vermeyen yük atığı denize boşaltılabilir. Güverteyi yıkamak için kullanılan temizleyiciler ya da katkı maddelerinin de denize zararh olmadığı takdirde denize atılmasına müsaade edilmiştir.

Çöp Kayıt Defteri Bölüm II yi hangi tip gemiler kullanır?

Başlıca değişiklik; atılan çöplerin kaydının Bölüm I ve Bölüm II olarak ikiye ayrılmasıdır. Bölüm I tüm gemiler için kullanılacak olup, Bölüm II yalnızca kuru dökme yük taşıyan gemiler için gerekli olacaktır, Yeni çöp sınıfı olan "E-atık" Çöp Kayıt Defteri formunda yer almıştır.

Marpol Ek 4 hangi gemilere uygulanır?

Atıksu İçin Kural- MARPOL EK IV -Uluslararası sularda seyahat eden ve içinde minimum 15 kişinin bulunduğu 400 GT ve üstü gemilerde uygun kapasitede atıksu tankı veya onaylanmış atıksu arıtma tesisi(STP) yada her iki seçenekte bulunmak zorundadır.