Türkiyenin en güzel denizi nerede?

İçindekiler:

  1. Türkiyenin en güzel denizi nerede?
  2. Türkiyenin en soğuk suyu nerede?
  3. Türkiye'nin en sıcak denizi neresi?
  4. En soğuk memleket neresi?
  5. Türkiye'nin en sıcak ili hangisi?
  6. Dünyanın en uzun sahili neresi?
  7. Izmir sahil şeridi kaç km?

Türkiyenin en güzel denizi nerede?

1. Kaputaş Plajı, Kaş Kaputaş, Altın sarısı kumları ve turkuaz rengi deniziyle Batı Akdeniz'in en güzel plajı. Dar bir kanyonun denize açıldığı noktada yer alıyor.

Türkiyenin en soğuk suyu nerede?

Serin ve yağışlı hava nedeniyle bir türlü ısınmayan deniz suyu sıcaklığı bugün saat 13.18'de 17.9 dereceyle Bartın Güney Mendirek Feneri'nde ölçüldü.

Türkiye'nin en sıcak denizi neresi?

Serinlemek için girilen deniz suyu sıcaklığı Bodrum'da 24.7, Antalya 29.6, Yalova 26.3, Çanakkale 24, Giresun 26.2, İnebolu ise 24.3 derece olarak ölçülürken Doğu Akdeniz'de artıyor. İskenderun körfezi 31 derece ile en yüksek deniz suyu sıcaklığının ölçüldüğü merkez olarak dikkat çekti.

En soğuk memleket neresi?

En soğuk iller sıralamasında ilk sırada Ardahan yer alırken, en düşük ısı ise Ağrı'da ölçüldü. Türkiye'nin en soğuk ili Ardahan olarak kayda geçti. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 1981 yılından bu yana yaptığı hava ısısı ölçümlerine göre Türkiye'nin en soğuk beş ile sırası ile Ardahan, Kars, Ağrı, Erzurum ve Sivas.

Türkiye'nin en sıcak ili hangisi?

Türkiye'de geçen yılın en soğuk günü sıfırın altında 32,5 dereceyle Ardahan'ın Göle ilçesinde, en sıcak günü ise 47,7 dereceyle Mardin'in Kızıltepe ilçesinde kayıtlara geçti.

Dünyanın en uzun sahili neresi?

Bangladeş'in Cox's Bazar kentinde bulunan ve 150 kilometre ile dünyanın en uzun doğal plajı bugün yeniden açıldı.

Izmir sahil şeridi kaç km?

İzmir; coğrafi konumu, kültürel ve tarihî zenginliği, metropol olması,Türkiye'nin en Avrupai şehri olması, farklı bölgeler arasında geçiş noktası olması dolayısıyla ulaşımın kolaylığı (hem deniz hem kara hem de hava ulaşımının kullanım kolaylığı ve rahatlığı), turizme uygun iklim yapısı, kültürel faaliyetlere ve sanat ...