Spiral kimlere takılır?

İçindekiler:

  1. Spiral kimlere takılır?
  2. Spiral ilişkide acı verir mi?
  3. Evli olmadan spiral takılır mı?
  4. Spiral neden kayar?
  5. Spiral herkese takılır mı?

Spiral kimlere takılır?

Spiral Kimlere Takılır? Daha önce en az bir doğum yapmış olanlara takılabilir. Emziren annelere doğumdan 40 gün sonra takılabilir. Vajinal enfeksiyon veya rahim ağzında yara olmayanlara takılır.

Spiral ilişkide acı verir mi?

İLİŞKİYİ ETKİLEMEZ Spiral; rahim içine takılmaktadır. Cinsel ilişki sırasında erkeğin cinsel organı spiralin bulunduğu rahim içine kadar gidemediği için cinsel ilişki sırasında yaşanan ağrının nedeni bu olamaz.

Evli olmadan spiral takılır mı?

Bu kesinlikle yanlış bir bilgidir, bekar veya yeni evli kadınlar da spiral taktırabilir. Türkiye de yapılan diğer bir uygulama kadına adetliyken spiral takılması bilgisi. Birçok kadın utandığı için kanaması varken muayene olmak ve ya spiral taktırmak için doktora gitmiyor. Fakat adetli değilken de spiral takılabilir.

Spiral neden kayar?

Spiral kaymasının en yaygın nedeni, spiralin doğru bir şekilde yerleştirilememiş olmasıdır. Tam olarak yerleştirilemeyen spiraller zaman içerisinde başka yönlere doğru hareket edilebilir. Bu durumu önlemek için, ilk uygulamadan sonra mutlaka kontrol muayenesi yapılmalıdır.

Spiral herkese takılır mı?

-Hamilelik ve dış gebelik şüphesi olanlara takılmamalı. -Tam olarak sebebi belirlenmemiş vajinal kanama sorunu yaşayanlara. -Habis huylu tümörü olanlara. -Vajinal enfeksiyonu olanlara takılmaz.