Türkiye'de bir CEO ne kadar maaş alır?

İçindekiler:

  1. Türkiye'de bir CEO ne kadar maaş alır?
  2. CEO maaşı ne kadar 2020?
  3. Şirket Siyosu ne kadar maaş alır?
  4. CEO nedir ne iş yapar?

Türkiye'de bir CEO ne kadar maaş alır?

Türkiye'de bir CEO yılda ortalama 1-1,5 milyon TL kazanıyor, genel müdür yardımcılarının geliri ise 350 bin-850 bin TL arasında değişiyor. Türkiye'nin en büyük ilk 100 şirketinde ise CEO maaşları bu rakamların üstünde seyrediyor.

CEO maaşı ne kadar 2020?

Politika Çalışmaları Enstitüsü, S&P 500 endeksine göre çalışanlarına ortalama olarak en düşük maaşı veren 100 şirketi inceledi. Söz konusu şirketlerdeKi 2020'de ortalama CEO maaşının yıllık 15,3 milyon dolar, çalışan maaşının ise dolar olduğu görüldü.

Şirket Siyosu ne kadar maaş alır?

CEO'ların 2017'de ortalama 11.7 milyon dolar olan senelik kazançları 2018'de yüzde 6.4 artışla 12.4 milyon dolara yükseldi. CEO'ların kazançları işçi ücretlerinin de bir hayli üzerinde yer aldı. AFL-CIO'nun değerlendirmelerine göre CEO'lar kendi çalışanlarının ortalamasından yaklaşık 287 kat daha fazla ücret alıyor.

CEO nedir ne iş yapar?

CEO'nun (Chief Executive Officer) Türkçe açılımı icra kurulu yöneticisi demektir. Şirketteki operasyonların en üst düzeyinde yer alır. Peki, “CEO ne iş yapar?” İşin başarılı olarak yürümesi için orta ve uzun vadeli stratejik planlar yapar. Bu planların yürümesi için çeşitli yönetim politikaları uygular.