Beyaz sirke ile saç yıkanır mı?

İçindekiler:

  1. Beyaz sirke ile saç yıkanır mı?
  2. Beyaz sirke ile dezenfekte nasıl yapılır?
  3. Beyaz sirke gıdalarda kullanılır mı?
  4. Beyaz sirke ile yer silinir mi?
  5. Beyaz sirke bahçede nasıl kullanılır?

Beyaz sirke ile saç yıkanır mı?

Beyaz sirke saç bakımı konusunda da şaşırtıcı derecede etkilidir. Doğal saç kremi olarak kullanılabilen beyaz sirke, saçların kolayca açılmasını sağlar ve saçlara parlak bir görünüm kazandırır. Beyaz sirkeyi saç kremi olarak kullanmak isterseniz bir kaba 2 bardak su, 2 yemek kaşığı beyaz sirke ekleyin.

Beyaz sirke ile dezenfekte nasıl yapılır?

Sirke ile el ve oda spreyi hazırlayarak tüm mikrop ve virüslere karşı oldukça etkili bir dezenfektan yapmış olacaksınız. 250 ml elma ya da beyaz sirkeye eşit oranda soğuk su ve on damla kadar bergamot ya da lavanta esansını sprey şişesiyle, her gün bulunduğunuz ortama günde üç kez uygulamanız yeterli olur.

Beyaz sirke gıdalarda kullanılır mı?

Beyaz sirkenin tadı ve kokusu keskin olduğu için her yemekte tercih edilmez. Daha çok salatanın üstüne dökülür ve et ürünlerinde sos şeklinde tüketilir. Beyaz sirke tarz yemeklerde kullanılsa bile miktarı oldukça az kullanılır. Peynir yapımı, unlu mamuller ve turşu yapımında da kullanılmaktadır.

Beyaz sirke ile yer silinir mi?

Tamamen doğaldır. Bu nedenle de cevreye zarar vermez. Beyaz sirke ile temizlik yaparken dezenfekte eder, koku giderir, kireç çözer ve doğal bir şekilde temizlersiniz. Kısacası öteki temizlik malzemelerinin yapabildiği her şeyi, daha çevreci bir şekilde gerçekleştirir.

Beyaz sirke bahçede nasıl kullanılır?

Taze çiçek buketinizi koyduğunuz vazonun suyuna 2 yemek kaşığı sirke ve 1 çay kaşığı şeker koymak, daha uzun bir süre boyunca taze kalacaktır. Sirke, bahçede pahalı kimyasalların yerine geçmekle kalmıyor, aynı zamanda da tuvalet temizliği ve dezenfektan ürün yerine de kullanılabiliyor.