Kekik tohumu çayı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kekik tohumu çayı nasıl yapılır?
  2. Kekik tohumu ne zaman dikilir?
  3. Kekik çayı gece içilir mi?
  4. Kekik tohumu nasıl çimlenir?
  5. Saksıda kekik tohumu nasıl ekilir?
  6. Evde kekik yetişir mi?

Kekik tohumu çayı nasıl yapılır?

Kurutulmuş kekikten çay demlemek istiyorsanız, demliğe bir bardak su koyun ve kaynatın. Kaynayan suyu bardağa alın ve 1 yemek kaşığı kekik ilave ederek 5-10 dakika demlenmesini sağlayın.

Kekik tohumu ne zaman dikilir?

Fide dikimleri ilkbaharda don riski ortadan kalktıktan sonra bölgelere göre Mart sonu ile Mayıs ayı ortalarına kadar yapılır. Fideler dikim makinası ile tarlaya şaşırtılır ve dikiminden sonra mutlaka can suyu verilmelidir. Kekik yetiştiriciliğinde 45*20 cm dikim mesafesi uygundur.

Kekik çayı gece içilir mi?

1- Günde iki kere: Bu mucizevi etkileri olan çay sabah ve akşam saatlerinde iki kere içilebilir. Aynı zamanda gece yatmadan önce içildiği takdirde yağ yakımını hızlandırdığı söyleniyor. Aşırıya kaçıldığı takdirde sindirim sorunlarına yol açtığı için günde iki fincandan fazla içilmemesi öneriliyor.

Kekik tohumu nasıl çimlenir?

Kekik tohumu, kış sonuna doğru kapalı ortamlara ekilerek üretim yapılabilir. Tohum yatağını ve saksılarını iyi bir toprak karışımı ile doldurmak gerekir. Genellikle çiftçiler toprağa nehir kumu karıştırır. Bu karışımın içine ekimi toprak yüzeyine yapılması ve üzerinin hafif bir şekilde toprak ile örtülmesi gerekir.

Saksıda kekik tohumu nasıl ekilir?

Tohumdan üreteceğiniz kekiği; toprak yüzeyinden çok derine ekmemelisiniz. Mümkün olduğu kadar saksı üst yüzeyine yakın yükseklikten tohumları ekin ve tohumların çabuk çimlenmesi için üstüne kapatıcı toprak serin. Yüzeye hafif bir şekilde bastırın ve süzgeçli sulama kapları ile sulayın.

Evde kekik yetişir mi?

Evde kekik yetiştiriciliği yaparken fazla derin olmayan, yayvan, dikdörtgen veya kare saksılar tercih etmelisiniz. Saksılar plastik veya seramik de olabilir ama kekik toprak saksıda daha iyi gelişir. Kekik yetiştireceğiniz saksının altı mutlaka delik olmalıdır.